Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο αντίο στον σ. Χάρη Παταρίδη

Το τελευταίο αντίο στον σύντροφο Χάρη Παταρίδη είπαν την Κυριακή συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι. Η κηδεία του ήταν πολιτική και έγινε στη Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς. Εκ μέρους της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ μίλησε ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ο σ. Χ. Παταρίδης γεννήθηκε το 1933 στο Κιλκίς. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια και οι γονείς και τα αδέλφια του συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Το 1948 αφού ήδη είχαν σκοτωθεί ο πατέρας του και ο αδελφός του, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του έφυγε για την Τσεχοσλοβακία. Εκεί σπούδασε και δούλεψε, ενώ ταυτόχρονα έπαιξε ενεργό ρόλο στο Σύλλογο Πολιτικών Προσφύγων.

Συμμετείχε στη 12η πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου κράτησε σταθερή στάση αρχών ενάντια στον οπορτουνισμό. Στη συνέχεια ήταν Β' Γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ στην Τσεχία και συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στα 9ο και 10ο Συνέδρια του Κόμματος.

Επαναπατρίσθηκε το 1976, ανέλαβε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς και στη συνέχεια Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Διδυμότειχου. Συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο 13ο Συνέδριο και συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση του Κόμματος ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών και Γραμματέας της ΚΟΒ Ευόσμου.

Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ