Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τα φεστιβαλικά ραντεβού του Σαββατοκύριακου

Οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», συνεχίζονται αυτές τις μέρες σε πολλές πόλεις με το εξής πρόγραμμα:

Σήμερα, Σάββατο

Στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα, στις 8 μ.μ., με: Κλήρωση για τουρνουά ποδοσφαίρου, μουσικοθεατρικό δρώμενο από μαθητές, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ, ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία από τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Στη Μυτιλήνη, στο Πάρκο ΙΚΑ (Επάνω Σκάλα), δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα, στις 8 μ.μ., με: Μουσική ομάδα του πανεπιστημίου, Neverland. Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη. Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της Γιώτας Μιχαλέλλη.

Στην Καλαμάτα, στο πάρκο Λιμενικού, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα, με: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Κεντρική ομιλία από τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα λειτουργούν παιδότοπος με θέμα ενάντια στον πόλεμο «Τ' όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη» (Γ. Ρίτσος), μαθητικό στέκι αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια στο φασισμό (με προβολές video, μαθήματα graffiti, παιχνίδι χαμένου θησαυρού κ.ά.), έκθεση φωτογραφίας για την απελευθέρωση της Καλαμάτας με αδημοσίευτες φωτογραφίες από το αρχείο του Χρήστου Αλιφέρη, κ.ά.

Στον Πύργο, στο πάρκο Κούβελου, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα, με: Θεατρική παράσταση με έργο του Μπρεχτ, αφιέρωμα στα 96 χρόνια του ΚΚΕ, συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα, συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο, ομιλία από τον Α. Δαμαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι.

Στα Τρίκαλα, στο Μύλο Ματσόπουλου, με: Συναυλία metal από τους «LastRaw», μαθητικό σχήμα του Μουσικού Λυκείου. Μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ από το μουσικό σχήμα της ΚΝΕ. Στις 21.15, κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θοδωρή Αναπλιώτη, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Συναυλία από τους KollektivA. Λαϊκό γλέντι από τους «Sevdalim Aman». Στον παιδότοπο θα γίνουν παρουσίαση του τραγουδιού του Μ. Λοΐζου «O Μέρμηγκας» και δραματοποίηση του παραμυθιού της Ζ. Σαρή «Το κουκί και το ρεβίθι», από θεατρική ομάδα μαθητών, καθώς και ζωγραφιές για «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Στο μαθητικό στέκι θα παρουσιαστούν τα ερωτηματολόγια της ΚΝΕ για την «Τράπεζα Θεμάτων» και προβολή βίντεο. Στο εργατικό στέκι θα γίνει συζήτηση για την ανεργία. Θα υπάρχουν ακόμα έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» και φωτογραφικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.

Στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, στις 8 μ.μ., στη λίμνη, με: Ομιλία από τον Ορέστη Χαραλαμπάκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, και συναυλία από τον Μιχάλη Κακέπη.

Στην Κω, στο πάρκο Ξενία στις 7 μ.μ., με: Αφιέρωμα για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη. Συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα Ραπ «ΠκΠ». Χαιρετισμός από την Οργάνωση Κω της ΚΝΕ. Κεντρική Ομιλία από τον Σάκη Χούλη, μέλος της ΚΝΕ. Συναυλία ελληνικής ροκ μουσικής από μαθητικό συγκρότημα. Λαϊκό γλέντι με κρητικά και νησιώτικα - παραδοσιακά τραγούδια, από τον Βασίλη Κοκκαλάκη.

Διήμερο σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή

Στην Κέρκυρα, στην πάνω πλατεία με ώρα έναρξης στις 8 μ.μ. και τις δύο μέρες. Σήμερα: Παρουσίαση ερωτηματολογίων για το «νέο σχολείο» και σχετική συζήτηση στο μαθητικό στέκι, έντεχνο μουσικό πρόγραμμα, χοροθέατρο, τζαζ συναυλία από σχήμα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, βίντεο - αφιέρωμα για την Κέρκυρα με τίτλο «Το χώμα που πατάς λευτέρωσαν μ' αγώνες ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ», λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Αύριο: Παιχνίδι γνώσεων στο μαθητικό στέκι, συναυλία με τους «EREBOS AENAON», παρουσίαση κερκυραϊκών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Λαοδάμας», ομιλία από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, ροκ συναυλία με τους Tequila Sunrise, αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο από το σχήμα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών με τους Δίγκα Ορέστη, Παπανικολάου Αλέξανδρο, Ψύλλου Νικόλα. Στον παιδότοπο και τις δυο μέρες θα παιχτεί σε κουκλοθέατρο η παράσταση «Στο Κουρδιστάν» με τους ήρωες της Ντενεκεδούπολης. Επίσης και τις δυο μέρες θα υπάρχει εικαστική έκθεση με έργα των Κερκυραίων ζωγράφων και χαρακτών: Αγάθου Σπύρου, Ανθη Γιολάντας, Βολτέρα Πηνελόπης, Δημητράτου Κώστα, Δημούδη Μάγδας, Κεφαλληνού Γιώργου, Κολυβά Σπύρου, Μιχαλόπουλου Στέφανου, Ανδρέα, Μουζακίτη Ελισάβετ, Σουέρεφ Ελενας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ