Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Να μην διαγραφεί κανένας φοιτητής που θέλει να ολοκληρώσει τις σπουδές του - να παρθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των νέων που σπουδάζουν, διεκδίκησαν χτες φοιτητές και σπουδαστές με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στη χτεσινή κινητοποίηση κάλεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και ανταποκρίθηκαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Γεωλογικού, Βιολογικού, Φιλοσοφικής, Τουρκικών Σπουδών, Ιατρικής, Πολιτικού και Οικονομικού του Πανεπιστημίου Αθήνας, Ηλεκτρολόγων, ΣΕΜΦΕ, Χημικών Μηχανικών, Νέας Φοιτητικής Εστίας του Πολυτεχνείου, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι Νοσηλευτικής, Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας και Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, μεταξύ τους και εκπρόσωποι φοιτητών ΑμΕΑ.

«Οχι στην Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», «δεν είναι πελάτες οι φοιτητές, έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές» ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση. Μέσα από αυτήν, εκφράστηκε η ξεκάθαρη αντίθεση των φοιτητών και σπουδαστών στο μέτρο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας με τις διαγραφές φοιτητών. Σημειώθηκε ότι δεν ευθύνονται οι φοιτητές, οι οποίοι παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους και ότι με την τροπολογία του υπουργείου δε λύνεται το πρόβλημα καθώς πολλοί από τους φοιτητές δε θα προλάβουν να περάσουν όλα τα μαθήματα σε αυτές τις δύο εξεταστικές. Παράλληλα, όλοι οι παράγοντες, που οδήγησαν χιλιάδες φοιτητές να καθυστερήσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους παραμένουν, αφού χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και δεν τα βγάζουν πέρα γυρνάνε πίσω, χιλιάδες φοιτητές δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος σπουδών.

Τα παραπάνω ζητήματα έθεσε αντιπροσωπεία των φοιτητών και σπουδαστών σε συνάντηση που είχε με το διευθυντή του υπουργικού γραφείου Τ. Χρηστάκη και τη σύμβουλο του υπουργού Κ. Κοτταρίδη. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, οι εκπρόσωποι του υπουργείου εξέφρασαν επιμονή στην εφαρμογή των συγκεκριμένων αποφάσεων και αρνητική ήταν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων, η απάντηση στο αίτημα να δοθεί στους φοιτητές τουλάχιστον επιπλέον χρόνος πέρα από τις εξεταστικές του Σεπτέμβρη και Φλεβάρη.

Από το βήμα της χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απηύθυνε κάλεσμα στους Συλλόγους να οργανώσουν την απάντησή τους και για το θέμα των διαγραφών και για τα υπόλοιπα μέτρα που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως είναι οι Οργανισμοί των ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό και τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διοικήσεις ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ