Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκίνησε το «χτίσιμο» στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 11, 12 και 13 Σεπτέμβρη. Δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με μεράκι και ενθουσιασμό, δουλεύουν ακούραστα από το πρωί του Σαββάτου και είναι καθημερινά στο χώρο για να στηθεί το Φεστιβάλ.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου, για τις Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ. Ο Κώστας Σαπρανίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μίλησε στους νεολαίους, για τη δράση και τον αγώνα του λαού στις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης την περίοδο της κατοχής, αλλά και την ιστορία του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά» που αποτέλεσε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εκτελέσεων για τους Κομμουνιστές.

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές

Παράλληλα, στις γειτονιές της πόλης συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και για αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι εξής:

Στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (πλατεία Ελευθερίας) αλλά και στην πλατεία Ευόσμου, θα γίνουν εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό.

Επίσης, στο παρκάκι της Τούμπας (οδός Τσιαπάνου), στις 9 μ.μ., προβάλλεται η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» με δωρεάν είσοδο για ανέργους, εργαζόμενους και νέα ζευγάρια.

Τέλος, στην παραλία Νέων Επιβατών, στις 8 μ.μ., θα γίνουν συναυλίες rap/hip-hop από μαθητικό μουσικό σχήμα, ελληνικού έντεχνου τραγουδιού από νεανικό μουσικό σχήμα, Ροκ συναυλία και μικρό αφιέρωμα στο αμερικανικό εργατικό τραγούδι από τους «Vertigo». Επίσης, θα παρουσιασθεί συλλογική ερευνητική μαθητική εργασία με θέμα τον ρατσισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ