Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιο πρόγραμμα στις εκδηλώσεις της Αθήνας

Στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον

Με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Νίκου Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!», το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» γιορτάζει φέτος τα 40 του χρόνια και οδεύει προς την κορύφωσή με το πλούσιο σε πρόγραμμα κεντρικό τριήμερο της Αθήνας, στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον.

Μια βδομάδα νωρίτερα, στις 11, 12 και 13 Σεπτέμβρη, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», ενώ τις ίδιες μέρες, στις 12 και 13 Σεπτέμβρη, γίνεται το Φεστιβάλ της Πάτρας, στο ΤΕΙ της πόλης.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Αθήνας στις τρεις μεγάλες σκηνές του και τους άλλους χώρους του. Γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες συναντιούνται στις σκηνές του Φεστιβάλ μαζί με νέους δημιουργούς σε αφιερώματα, συναυλίες και λαϊκά γλέντια, μοναδικά σε ποιότητα και κέφι που η ΚΝΕ ξέρει να προσφέρει 40 χρόνια τώρα στους φίλους του Φεστιβάλ.

Φέτος, η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, η Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και ανάλογα έχει επιλεγεί και το πρόγραμμά της.

Βέβαια, πέρα από τις σκηνές και τους χώρους με το αυτοτελές δικό τους πρόγραμμα, στην κόκκινη νεανική πολιτεία που θα στηθεί στο πάρκο «Τρίτση» θα υπάρχουν ακόμα:

- Πολυχώροι με πλούσια, πολύμορφη δραστηριότητα.

- Εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας.

- Διεθνούπολη, με τη συμμετοχή Κομμουνιστικών Νεολαιών και Οργανώσεων Νεολαίας από δεκάδες χώρες του κόσμου.

- Χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπου θα λειτουργούν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης.

- Βιβλιοπωλείο.

Στο τριήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών, θεματικές συζητήσεις και εκδηλώσεις, έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», διαγωνισμός αφίσας και φωτογραφίας και εκδηλώσεις λαϊκής αλληλεγγύης.

Το αθλητικό camp

Στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αθλητικό camp, που θα ξεκινήσει από τις 13 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα του αθλητικού camp περιλαμβάνει:

- 13/9 στις 18.00: Ποδηλατικός γύρος του πάρκου για παιδιά.

- 13 - 14/9: Τουρνουά μπάσκετ 3 on 3.

- 18 - 19/9 στις 19.30: Επίδειξη - σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων.

- 18 - 19/9 στις 19.30: Τουρνουά Σκάκι (blitz, simultane).

- 20/9 στις 9.30: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (Με αφετηρία την είσοδο του Πάρκου «Τρίτση» στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων).

Δηλώσεις συμμετοχής για το αθλητικό camp μπορούν να κλείνονται τηλεφωνικά στο 698.7706.814 ή να κατατίθενται με e-mail στις διευθύνσεις: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ