Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Εκρηκτικό μείγμα θανάτου για τα καπιταλιστικά κέρδη

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην ανέχονται άλλο να δουλεύουν με μισθούς πείνας και με τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, ενωμένοι, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση μαζί με τα λαϊκά στρώματα να επιβάλουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, απευθύνει με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Μεγαλόπολη. Το εργατικό θανατηφόρο δυστύχημα στη Μεγαλόπολη είναι το δεύτερο μέσα σε ένα μήνα και το πέμπτο σε ένα χρόνο στους χώρους της δραστηριότητας της ΔΕΗ ΑΕ.

Οπως καταγγέλλει το ΣΕΕΕΝ, «η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού και η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα θανάτου».

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σημειώνει: «Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας θα χειροτερεύσει την κατάσταση. Ο ανταγωνισμός για μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων απαιτεί νέες αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους. Αυτό δείχνει και η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων».

Το «δεν πάει άλλο» - καταλήγει το σωματείο - «πρέπει να μετουσιωθεί σε αγώνα για την επιβίωση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Τον τρόμο της ανεργίας (...) Το να αισθάνεσαι "τυχερός" που έχεις έστω αυτό το μεροκάματο, τη στιγμή που εκατομμύρια δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες για τους ίδιους και τα παιδιά τους (...) Μην σκύβεις το κεφάλι, υπάρχει διέξοδος μέσα από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ