Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία πραγματοποιεί από χτες ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι ο τελευταίος σταθμός, ενώ προηγήθηκαν επισκέψεις σε Μεξικό, Κολομβία, Τρινιδάδ, Τομπάγκο και Χιλή.

Αντικείμενο της συνάντησης με τη Βραζιλιάνα Πρόεδρο, Ντίλμα Ρουσέφ, είναι η ενίσχυση των διμερών εμπορικών συμφωνιών και τις συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως της εκπαίδευσης, των υποδομών, της ναυπηγικής βιομηχανίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επιχειρηματικό συνέδριο σήμερα στο Σάο Πάολο. Η Ιαπωνία είναι ο έκτος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, ενώ το διμερές εμπόριο ανήλθε το 2013 σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια και εκτιμάται ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να αυξηθεί.

Η περιοδεία του Ιάπωνα πρωθυπουργού γίνεται λίγο μόλις χρονικό διάστημα (τον προηγούμενο μήνα) των αντίστοιχων περιοδειών που πραγματοποίησαν στην περιοχή οι Πρόεδροι της Κίνας, Σι Τζιπίνγκ, και της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και όχι στις ίδιες ακριβώς χώρες, με κοινό, όμως, προορισμό τη Βραζιλία, κάτι που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον μονοπωλιακών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ