Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Στο πιάνο, σ' αυτό το γοητευτικό και ατίθασο όργανο, είναι φέτος αφιερωμένο το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που ξεκινά την Παρασκευή 8 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 του μηνός, ξεδιπλώνοντας τις εκδηλώσεις του σε διάφορα σημεία. Από την Παραλία της Αύρας, έως την Αυλή του Ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην Παχειά Ράχη. Το φεστιβάλ, με αναλλοίωτο το στίγμα της προσφοράς και της υψηλής ποιότητας από την πρώτη στιγμή, αποτελεί ξεχωριστό καλοκαιρινό γεγονός που τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου και την ουσιαστική υποστήριξη του Συλλόγου των Φίλων του. Φέτος εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού «Συμφωνία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Η μουσική πανδαισία που αναμένει τους φιλόμουσους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού της Αίγινας συνίσταται σε 17 ξεχωριστές μουσικές βραδιές στις οποίες συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι ερμηνευτές. Ελληνες και ξένοι πιανίστες διαφόρων ηλικιών - με κάποια έμφαση στους νέους που είναι οι πιο πολλοί - και διαφορετικών εθνοτήτων. Ολες οι βραδιές σχεδόν κυριαρχούνται από κάποια από τα ωραιότερα έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου για πιάνο, ενώ κάθε προσκεκλημένος πιανίστας έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την τέχνη του, είτε παίζοντας σόλο, είτε συμπράττοντας με άλλους μουσικούς κατά τη δική του επιλογή. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με έργα μουσικής δωματίου και έργα για δύο πιάνα, καθώς και βραδιές λυρικού τραγουδιού, με έργα ερμηνευμένα από σολίστες, κουαρτέτα και λυρικούς τραγουδιστές και όπως πάντα βραδιές έντεχνου και έθνικ τραγουδιού.

Ετσι, στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τον αισθαντικό ήχο της Δήμητρας Γαλάνη με τίτλο «Αλλιώς», όπου η καλλιτέχνις θα παρουσιάσει πάμπολλα τραγούδια της, και αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια, αλλά και τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο σε στίχους Παρασκευά Καρασούλου. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, βραδιά με ελληνική παραδοσιακή και έθνικ μουσική και τραγούδια, με τους: Μίλτο Λογιάδη, Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο), Χρήστο Ζερμπίνο (ακορντεόν) και Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι), καθώς και βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο τραγούδι και την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο.

Το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας σηκώνει την αυλαία του στις 8/8 στην παραλία Αύρας με συναυλία Μουσικής Δωματίου με την Lily Maisky (Βέλγιο) στο πιάνο και τον Hrachya Avanesyan (Αρμενία) στο βιολί. Στις 9/8 θα φιλοξενήσει στον ίδιο χώρο το κουαρτέτο κορυφαίων μουσικών της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας (Royal Danish Orchestra), με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Lars Bjoernkjaer, concert master της Ορχήστρας... Οι εκδηλώσεις του μουσικού φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν στις 30/8 με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με μαέστρο τον Oliver Weder και σολίστ το διάσημο Ιταλό Gabrielle Baldocci, στο Τέταρτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν...

Ολες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 το βράδυ και οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων (12 ευρώ, 5 για παιδιά και 7 για νέους ως 25 ετών και κατόχους κάρτας ανεργίας και ΑΜΕΑ, ενώ στα 15 ευρώ ανέρχεται η γενική είσοδος στη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη) συμβάλλουν σε απολαυστική καλοκαιρινή ψυχαγωγία για τους φίλους της μουσικής, στην Αίγινα, προορισμό με πολλά και σημαντικά μνημεία, με φυσική ομορφιά και εγγύτητα στην Αθήνα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ