Τρίτη 22 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Εισιτήριο ... τρίτης θέσης για άνδρες

Ως τρίτη του ομίλου της προκρίθηκε τελικά στην εξάδα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, η Ελλάδα, αφού στον τελευταίο αγώνα της για την πρώτη φάση της διοργάνωσης αναδείχθηκε ισόπαλη 9-9 με την Ιταλία που πήρε τη δεύτερη θέση. Πρώτο από τον Α' όμιλο ήταν το Μαυροβούνιο που επικράτησε χωρίς πρόβλημα επί της Γεωργίας με 17-2. Στην εξάδα η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη ομάδα του άλλου Β' ομίλου, με τις Κροατία και Σερβία να είναι οι υποψήφιες (θα κρινόταν χτες βράδυ), ενώ στον ίδιο όμιλο την πρωτιά έχει καθαρίσει η Ουγγαρία. Σημειώνεται πως οι δυο πρώτες κάθε ομίλου περνάνε στα ημιτελικά και οι 2η και 3η ομάδα παίζουν με διασταύρωση χιαστή (2-3), διεκδικώντας την πρόκριση στην τετράδα.

Στο χτεσινό παιχνίδι η ελληνική ομάδα είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή της αφού το σπουδαίο ξεκίνημα στο πρώτο οκτάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 4-2, ακολούθησε η αμυντική κατάρρευση στην β' περίοδο με τους Ιταλούς χάρη σε ένα επιμέρους 4-0 να ανατρέπουν την κατάσταση και να προηγούνται 6-4. Η Εθνική βελτιώθηκε στην επανάληψη και κατάφερε δυο φορές να ισοφαρίσει (7-7, 9-9) με τη δεύτερη να είναι και η τελική. Οι σκόρερ των δυο ομάδων ήταν: Ελλάδα: Αφρουδάκης (2), Βλαχόπουλος (3), Μυλωνάκης (2), Κολόμβος, Γούνας. Ιταλία: Λουόνγκο, Βελότο, Τζιάκοπο, Τζορτζέτι (2), Γκάλο, Ντιφούλβιο, Φιλιόλι (2). Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Μαυροβούνιο 13, Ιταλία 11, Ελλάδα 10, Ρουμανία 5, Ρωσία 3, Γεωργία 0.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σήμερα με Ιταλία

Κόντρα σε μια γνώριμη αντίπαλό της τα τελευταία χρόνια, με την οποία μάλιστα έχει και ανοικτούς λογαριασμούς, η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα την Ιταλία (19.00 ΝΕΡΙΤ) για τα προημιτελικά του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται επίσης στη Βουδαπέστη. Η νικήτρια θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με την Ολλανδία την Πέμπτη (24/7), ενώ η ηττημένη θα παίξει με την ηττημένη του άλλου προημιτελικού Ουγγαρία - Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ