Κυριακή 13 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Πίου το έκανε...

Αρκετά αποκαλυπτικά για τους λόγους που οι ΗΠΑ επιδιώκουν γρήγορο «κλείσιμο» του Κυπριακού με μια «λύση» στα βήματα του διχοτομικού «σχεδίου Ανάν» ήταν τα όσα είπε σε συνέλευση της ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής πριν λίγες μέρες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν: Στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» βρίσκονται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή, η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, η οποία σε συνδυασμό με τη νέα ηγεσία της την καθιστά «γνήσιο στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ» και «καθοριστικό κρίκο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Μέσα σε αυτά όμως, 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την πολύμορφη στήριξή της από τις ΗΠΑ, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είπε και το εξής αμίμητο, χαρακτηριστικό του «ήθους» των ιμπεριαλιστών «συμμάχων μας» (και πόσο μάλλον της διακυβέρνησης Ομπάμα, που κάποιοι μας την πλασάρουν ως πρότυπο): «Δε θα έπρεπε να ακουμπήσουν το πόδι τους στο νησί Τούρκοι στρατιώτες, χωρίς να έχουν καλεστεί από την κυβέρνηση»...

«Αθώες» του εγκλήματος στην Κύπρο οι κυβερνήσεις και η αστική τάξη των ΗΠΑ, όσο «αθώοι» είναι και σήμερα οι ιμπεριαλιστές για τα εγκλήματά τους στην ευρύτερη περιοχή. Σαν τη διαφήμιση που παίζει συνέχεια αυτές τις μέρες, με τον «πρόεδρο» που σπάει την τζαμαρία με μια μπάλα, για να αναφωνήσει αμέσως... αλά Μπάιντεν: «Εγώ; Ο Πίου το έκανε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ