Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση την Τρίτη στην Ομόνοια

Καλούν τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις κλιμάκωσης, με αιχμή την «αξιολόγηση» και τις άλλες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις

Από την κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη

Motion Team

Από την κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη
Κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες ανεξάρτητα από την ΑΔΕΔΥ», απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, προτείνουν τη Δευτέρα 14/7 να γίνουν παντού συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην «αξιολόγηση» και τις απολύσεις, όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στις δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες.

Την Τρίτη 15/7, καταληκτική ημερομηνία από την πλευρά της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση των εντύπων «αξιολόγησης», το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Για την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας αποφάσισε 24ωρη απεργία.

Χτες το μεσημέρι, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος - πρώην ΠΑΣΚΕ από το χώρο των ΟΤΑ) καταψήφισαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η οποία, πέρα από τις παραπάνω δράσεις, προέβλεπε και την κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τρίτη 15/7, με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Οι παρατάξεις αυτές ανέλαβαν να «ξελασπώσουν» την κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη φάση, όπου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η συλλογή των εντύπων «αξιολόγησης» από τα σωματεία, να δοθεί η δυνατότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων μαζικά και αποφασιστικά να απειθαρχήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 80% των δημοσίων υπαλλήλων στα υπουργεία και στα νοσοκομεία έχουν καταθέσει τα έντυπα «αξιολόγησης» στα σωματεία και δεν δέχονται να τα συμπληρώσουν και να τα παραδώσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις.

«Στην κυριολεξία, στην πιο κρίσιμη φάση αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των Δημοσίων Υπαλλήλων», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα γι' αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ