Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνουν την επίθεση στην Κυριακή αργία

Τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες από 10 Κυριακές το χρόνο, επαναφέρουν ο δήμαρχος και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ο μεν Γ. Μπουτάρης, με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης δηλώνει ότι «συμφωνεί με το κατά νόμο οριζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο» και για τη Θεσσαλονίκη προτείνει «επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη 5 - 6 Κυριακές, κατά τη διάρκεια μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών».

Επίσης, «τις Κυριακές που συμπίπτουν με τριήμερα διακοπών λόγω δικής τους αργίας στις γειτονικές χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία)». Αντίστοιχα, ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση του δημάρχου, ενώ γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων έχει εκφραστεί ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων ακόμη και για τις 7 Κυριακές που ορίζει ο νόμος.

Κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ο ΕΣΘ έστησε κάλπες, προκειμένου να ψηφίσουν οι έμποροι της πόλης αν θέλουν να αυξηθούν οι Κυριακές που θα λειτουργούν τα καταστήματα και να είναι ανοιχτά 52 Κυριακές το χρόνο. Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ), καταγγέλλει τον ΕΣΘ ότι υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ