Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγκαλιά με την πρόκριση η Κολομβία

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» βρίσκεται από χτες η Κολομβία μετά τη δεύτερη νίκη της στον 3ο Ομιλο, αυτή τη φορά επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1, ενώ θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί και η αντίστοιχη επί της Ελλάδας με 3-0. Ετσι, πλέον, οι Κολομβιανοί με 6 βαθμούς φιγουράρουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με σημαντική διαφορά γκολ (+4), κάτι που μπορεί να παίξει το ρόλο του σε περίπτωση ισοβαθμιών (που είναι πιθανές) την τελευταία αγωνιστική. Υπενθυμίζεται ότι στο φινάλε η Κολομβία αντιμετωπίζει την Ιαπωνία ενώ η Ελλάδα την Ακτή Ελεφαντοστού. Πάντως, η ήττα της αφρικανικής ομάδας δημιουργεί νέα δεδομένα για την πρόκριση για Ελλάδα - Ιαπωνία που τα ξημερώματα (το κείμενο γράφτηκε πριν το παιχνίδι της Εθνικής) κοντραρίζονταν μεταξύ τους.

Το συγκρότημα του Νέστορ Πέκερμαν σε έναν ακόμη αγώνα εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένο για το παιχνίδι του αντιπάλου και με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία κράτησε την Ακτή μακριά από τα καρέ της σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος πρώτο μέρος. Αντίθετα, καλύτερο εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο όπου ένα δεκάλεπτο ήταν αυτό που ουσιαστικά έκρινε το αποτέλεσμα. Εχοντας γίνει πιο απειλητική μπροστά η Κολομβία κατάφερε να σκοράρει δυο φορές σε ένα εξάλεπτο, με τους Ροντρίγκεζ (64') και Κιντέρο (70'). Μετά το 2-0 η επιστροφή των Κολομβιανών περισσότερο στα αμυντικά καθήκοντα έδωσε το δικαίωμα στην Ακτή να γίνει πιο απειλητική στο τελευταίο 20λεπτο (βοήθησε σε αυτό και η είσοδος του Ντρογκπά) ωστόσο παρά την όποια πρωτοβουλία είχε το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει χάρη σε ένα πολύ ωραίο γκολ του Ζερβίνιο στο 74'.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Κολομβία 6, Ακτή Ελεφαντοστού 3, Ιαπωνία 0, ΕΛΛΑΔΑ 0. Σημ.: Δεν συμπεριλαμβάνεται ο αγώνας ΕΛΛΑΔΑΣ - Ιαπωνίας.


Μια ανάσα από τους «16» βρίσκεται η Κολομβία. Αντίθετα τα πράγματα παραμένουν ρευστά για την Ακτή Ελεφαντοστού
Μια ανάσα από τους «16» βρίσκεται η Κολομβία. Αντίθετα τα πράγματα παραμένουν ρευστά για την Ακτή Ελεφαντοστού

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ