Κυριακή 15 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΜΕ
Καλεί στην πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 18 Ιούνη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μ., απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Αίτημα αιχμής της απεργίας είναι η απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση. Το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Ο νόμος της αξιολόγησης απορρέει και υπηρετεί την ανάπτυξη του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας. Η λειτουργία του συνδέεται όλο και περισσότερο με την αύξηση των πληρωμών των ασθενών, με την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με το κυνήγι των εσόδων - κερδών. Συνδέεται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής του δράσης. Με τη στήριξη της "ανταγωνιστικότητας".

Η αξιολόγηση των υγειονομικών πάει πακέτο με το κατά πόσο προωθούν τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια (έσοδα) στη λειτουργία του "Νοσοκομείου - ΑΕ". Είναι εργαλείο για τις επόμενες περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα (από τη συμμετοχή στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, από τις πληρωμές των ασθενών κλπ.), για τη διεύρυνση μιας δεξαμενής "διαθεσίμων" προς απόλυση, για την κινητικότητα, για τη συνεχή συγχώνευση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Καμιά ολιγωρία στην οργάνωση της απεργίας! Ολοι στην απεργία! Απορρίπτουμε καθολικά την αξιολόγηση της επιχειρηματικής δράσης, της μείωσης των μισθών, της κινητικότητας και των απολύσεων! Δεν αυτοαξιολογούμαστε και δεν αξιολογούμε! Ασπίδα μας είναι η αλληλεγγύη, η μαζική καταδίκη και απόρριψη!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ