Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Για κλιμάκωση της βίας κατηγορεί το Ισραήλ ο Αμπάς

Από επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής, όπως αυτή κατά την οποία σκοτώθηκαν οι δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι
Από επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής, όπως αυτή κατά την οποία σκοτώθηκαν οι δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Την έντονη αντίδραση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς προκάλεσε χτες η στοχευμένη δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ισραηλινή αεροπορία, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, σε βάρος του 33χρονου Παλαιστίνιου Μάχμεντ Αουαρ στο Μπέιτ Λαχία της Λωρίδας της Γάζας, με αφορμή την αναίμακτη ρίψη μιας ρουκέτας στην ισραηλινή μεθόριο.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, σε ανακοίνωσή του, καταδίκασε την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και επέρριψε ευθύνες στο Ισραήλ για απόπειρα εγκλωβισμού της περιοχής στη βία, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για κλιμάκωση και προσπάθεια όξυνσης της τεταμένης κατάστασης».

Ο ισραηλινός στρατός είχε παραδεχθεί νωρίτερα τη στοχευμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 33χρονου Παλαιστίνιου αστυνομικού, κατηγορώντας τον ότι στο παρελθόν «είχε εμπλακεί σε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ». Η επιδρομή, μάλιστα, χαρακτηρίστηκε «προληπτική», που αποσκοπούσε στο να εμποδιστεί ο Αουαρ από το να πραγματοποιήσει «και άλλες επιθέσεις που είχε σχεδιάσει κατά του Ισραήλ»...

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα νεκροτομής στο πτώμα 17χρονου Παλαιστίνιου εφήβου Ναντίμ Νουουάρα που δολοφονήθηκε στις 15 Μάη από ισραηλινές σφαίρες, σημειώνοντας ότι σκοτώθηκε από αληθινά πυρά και όχι από σφαίρες καουτσούκ όπως ισχυρίζονταν Ισραηλινοί αξιωματούχοι. Ο εισαγγελέας παρουσίασε ως αποδεικτικό στοιχείο θραύσμα σφαίρας που βρέθηκε μέσα στο σώμα του εφήβου. Παλαιστίνιοι γιατροί είχαν από την πρώτη στιγμή ανακοινώσει ότι ο Νουουάρα και ο 16χρονος Μοχάμεντ Αμπού Ταχρ έπεσαν νεκροί στις 15 Μάη από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες στη διάρκεια αντι-ισραηλινής διαδήλωσης στα Κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ