Πέμπτη 29 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλισβερίσια...

Στις εκλογές αυτές δοξάστηκαν τα παντός είδους παζάρια και αλισβερίσια. Ομως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις όλο και κάτι βγαίνει στην επιφάνεια, γιατί όλο και κάποιοι δυσαρεστούνται. Για παράδειγμα, η οργάνωση «Ξεκίνημα», συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της την «ξεδιάντροπη στήριξη στο "μνημονιακό" Ιωακειμίδη (σ.σ. δηλαδή στο σημερινό δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη που στήριζαν ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ) από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

Αφού αναφέρει ότι είχε προηγηθεί αντιπαράθεση στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα στηριχτεί ή όχι ο τωρινός και ξαναεκλεγμένος δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, η ανακοίνωση καταγγέλλει ότι «μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν από το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (με τα καρτελάκια της Δούρου στο πέτο) μοίραζαν τη μέρα των εκλογών ψηφοδέλτια του Ιωακειμίδη!!! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Ιωακειμίδη και όχι τον Παπαδόπουλο, τον οποίο στηρίζουν απλά "μερικοί αριστεροί"!!! Δε μιλάμε για "μεμονωμένα περιστατικά". Μιλάμε για συνειδητό, διαρκές και ξετσίπωτο "σπρώξιμο" του υποψηφίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της υποψηφιότητας που ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα υποστήριζε!!!».

Μόνο ορισμένα μέλη; λέμε εμείς. Τα στοιχεία άλλα δείχνουν. Ο Γ. Ιωακειμίδης εκλέχτηκε από τον α' γύρο με ποσοστό 62,25%. Ο υποψήφιος που στήριξε (;) ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 10,92%, ενώ το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια 27%! Την επόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 34,27% και το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου γύρω στο 60%. Θα είναι άραγε άδικο να σκεφτούμε αλισβερίσι του στιλ «σου δίνω το δήμο με "αντιμνημονιακές" ψήφους, με ενισχύεις σε περιφέρεια κι ευρωεκλογές με "μνημονιακές" ψήφους»;

Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και σε άλλους δήμους όπου υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολύ μικρότερα ποσοστά από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, και βεβαίως το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, που γεννάνε ερωτήματα, αλλά θα επανέλθουμε... Ουδεμία βεβαίως εντύπωση προκαλεί, αφού άλλωστε οι διαφορές «μνημονιακών» - «αντιμνημονιακών» ως προς την πολιτική τους δεν είναι στρατηγικής σημασίας. Αποκαλύπτονται ο μέγας τυχοδιωκτισμός, η ψηφοθηρία και τα ψευτοδιλήμματα.

Σε τέτοιου είδους παζάρια και αλισβερίσια αρνήθηκε να πάρει μέρος το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ