Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Αστυνομικός διοικητής της βορειοανατολικής Νιγηρίας διέψευσε χτες το μεσημέρι τις πρότερες πληροφορίες περί «απελευθέρωσης» των πολλών δεκάδων μαθητριών Λυκείου που απήχθησαν τη Δευτέρα από ένοπλους εξτρεμιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ».

ΝΤΑΚΑΡ.-- Οι ιός της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού «Εμπολα», που πλήττει από το Μάρτη χώρες της δυτικής Αφρικής, είναι μεταλλαγμένος και πιο επιθετικός, ανακοίνωσαν χτες ειδικοί επιστήμονες από το Ντακάρ της Σενεγάλης, σημειώνοντας πως έως σήμερα αγνοούν τον τρόπο μετάδοσής του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενας 39χρονος Αμερικανός εκτελέστηκε χτες στο Τέξας για την τριπλή δολοφονία, της φίλης του, του ανήλικου παιδιού της και της μητέρας του. Ο θανατοποινίτης Χοσέ Βιλέγκας εκτελέστηκε με ένεση στις 19.04 ( 03.04 ώρα Ελλάδας) στο θάλαμο εκτέλεσης στη φυλακή Χάντσβιλ του Τέξας.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ στο Σονμπέχ του νοτιοδυτικού Ιράν αναφέρθηκε, χτες, δίχως να γίνουν άμεσα γνωστές πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ισλαμιστές ένοπλοι επιτέθηκαν, χτες το πρωί, σε στρατιωτική βάση έξω από τη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 12, εκμεταλλευόμενοι το χάος που προκάλεσε η επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στις πύλες της βάσης.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- «Συγγνώμη» ζήτησε, χτες, για την ολιγωρία που επέδειξαν τα Ηνωμένα Εθνη στη γενοκτονία του 1994 στη Ρουάντα, η Κόλιν Κίτινγκ, πρώην πρέσβειρα της Νέας Ζηλανδίας στον ΟΗΕ, που διετέλεσε προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας την επίμαχη περίοδο γενοκτονίας τουλάχιστον 800.000 Τούτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ