Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σημαίνει στήριγμα των λαϊκών αγώνων

Στις Σέρρες περιόδευσε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Σέρρες
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Σέρρες
«Ο λαός των Σερρών έχει σήμερα περισσότερα όπλα στα χέρια του για να κρίνει και να επιλέξει να στηρίξει το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να στείλει μήνυμα αγώνα και ελπίδας, για να σταματήσει να είναι με την πλάτη στον τοίχο, να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αντιπεριφέρεια Σερρών και στους δήμους της περιφερειακής ενότητας.

Στη διάρκεια της χτεσινής μέρας, από το πρωί, ο Γ. Ζιώγας περιόδευσε αρχικά στο ΧΥΤΑ Σερρών, στο Παλαιόκαστρο, στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ, όπου οι απολυμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, εξακολουθώντας να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους. Ακολούθως περιόδευσε στο ΠΕΔΥ Σερρών και στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

Μαζί του στην περιοδεία ήταν η Τιμοθέα Ρακιτζή, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ηράκλειας, Δέσποινα Χατζίδου, Νιγρίτας, Μπάμπης Τερζίδης, Αμφίπολης, Αννα Αντσιου - Σιρλαντζή.

Στη διάρκεια της περιοδείας ο Γ. Ζιώγας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εχοντας μπροστά μας τη μάχη των εκλογών καλούμε το λαό και τη νεολαία των Σερρών να εκλέξουν δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους στήριγμα στον αγώνα τους ενάντια στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή. Που θα παλέψουν ενάντια στη νέα ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και ενισχύει τους μεγάλους καλλιεργητές. Που θα αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που οδηγεί σε κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στις Σέρρες. Που θα μπουν μπροστά ώστε να μην προχωρήσει η παράδοση του γεωθερμικού τόξου Κερκίνης - Νιγρίτας για εκμετάλλευση σε μεγάλους επιχειρηματίες.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Παλαιόκαστρο. Ενάντια στην κατασκευή του αγωγού ΤΑP και την παράδοση του ορυκτού πλούτου (χρυσός, κ.λπ.) του νομού σε ελληνικές και ξένες μεταλλευτικές εταιρείες. Που θα διεκδικούν έργα που θα ανακουφίζουν το λαό και θα καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες, όπως είναι η αποπεράτωση του οδικού δικτύου Αμφίπολης - Μεσολακκιάς και η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο του χωριού Μεσολακκιά.

Ταυτόχρονα, τέτοιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι χρειάζονται ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικηθούν κονδύλια από το κράτος για τη λειτουργία του ΤΕΙ Σερρών, το οποίο βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση. Πολλά παιδιά αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών επειδή δεν υπάρχουν εστίες. Ταυτόχρονα, η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος έχει οδηγήσει σε μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι κομμουνιστές και όσοι συνεργάζονται στη "Λαϊκή Συσπείρωση", όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι μόνοι που τάχτηκαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι άλλοι, με ή χωρίς αστερίσκους, συμφωνούσαν πολλές φορές και ομόφωνα σε κεντρικά όργανα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ(2020-05-28 00:00:00.0)
Μπίζνες με τα απορρίμματα(2014-01-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-10-12 00:00:00.0)
Δραστηριότητες στην Κεντρική Μακεδονία(2010-08-25 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα(1996-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ