Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρση ασυλίας για άλλους τρεις

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση και Π. Ζησιμόπουλου, όπως και του πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθέντος Χρ. Αλεξόπουλου, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Οι ΑΝΕΛ ψήφισαν παρών και κατά η ΧΑ.

Με τη χτεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η διαδικασία της άρσης ασυλίας συνολικά των βουλευτών της ΧΑ που δεν είναι προφυλακισμένοι. Τη διαδικασία επέβαλε το αίτημα των ειδικών εφετών ανακριτών. Οπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

  • Συμπληρωματική απολογία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες θα δώσουν, τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς και ο χρυσαυγίτης Γιάννης Καζαντζόγλου. Και οι δύο είχαν κληθεί για χτες αλλά πήραν προθεσμία για Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη. Η νέα κλήση σε βάρος των δύο προφυλακισμένων αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε στοιχεία που προέκυψαν, όπως όπλα, που φαίνεται να συνδέονται με τον Γ. Καζαντζόγλου, κατηγορούμενο για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι ανακρίτριες ζητούν από τους δύο, που με βάση τα στοιχεία ήταν μαζί στο αυτοκίνητο το βράδυ της δολοφονίας, συμπληρωματικές εξηγήσεις για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τόσο για όσες αφορούν την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, όσο και για αυτές που σχετίζονται με την εν ψυχρώ δολοφονία.

Επιπρόσθετα, χτες, ο επικεφαλής της Τοπικής της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα προφυλακίστηκε, με τις κατηγορίες της επίθεσης χρυσαυγιτών σε βάρος Πακιστανών εργατών, σε ελαιουργείο της περιοχής, το Φλεβάρη του 2013, υπόθεση για την οποία έχει απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Κατηγορίες για την ίδια επίθεση αντιμετωπίζουν άλλοι τρεις χρυσαυγίτες, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ