Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργίες στο Δημόσιο την Τετάρτη και στις 19 - 20 Μάρτη

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν στις 12/3 σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Τετάρτη 12 Μάρτη και 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Μάρτη, αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Την πρόταση για το συγκεκριμένο απεργιακό προγραμματισμό έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και υπερψηφίστηκε από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΚ). Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) κατέθεσαν προτάσεις που επιβεβαιώνουν τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα της τακτική τους αλλά και την αναξιοπιστία τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν, στις 12 Μάρτη, συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. Καλούν τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στο διάστημα 13 - 18 Μάρτη σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας που ακολουθεί και για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα. Ζητήματα αιχμής είναι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών.

Για το νομοσχέδιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αναφέρουν πως «36.000 συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014».

Επισημαίνουν ακόμα ότι «στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση (...) Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμιά κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση».

Καλούν κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Απευθύνουν ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό προβάλλουν αιτήματα όπως: Απόσυρση του νομοσχεδίου, καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ