Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καταγγέλλουν την καταστολή στην πορεία για τους άνεργους

Κοινή ανακοίνωση από τα σωματεία που πήραν την πρωτοβουλία της προχτεσινής κινητοποίησης

Αστυνομικές δυνάμεις με πτυσσόμενα γκλομπς και ντυμένους σαν αστακούς έστειλε η κυβέρνηση για να χτυπήσουν εργαζόμενους και ανέργους

Eurokinissi

Αστυνομικές δυνάμεις με πτυσσόμενα γκλομπς και ντυμένους σαν αστακούς έστειλε η κυβέρνηση για να χτυπήσουν εργαζόμενους και ανέργους
Την επίθεση που δέχτηκαν χτες εργαζόμενοι και άνεργοι, στην πορεία που διοργάνωσαν στην Αθήνα τα ταξικά συνδικάτα, για τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης και ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους δεκάδες σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, με κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων, έγινε στην Ομόνοια μαζική συγκέντρωση, που κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εργασίας, στην Οδό Σταδίου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία όμως απουσίαζε σύσσωμη, γυρνώντας προκλητικά την πλάτη στα δίκαια αιτήματα των χιλιάδων ανέργων.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να έρθει κάποιος από την κυβέρνηση να συναντηθεί μαζί τους, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Αμέσως μετά, αποφασίστηκε η πορεία να κατευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης. Λίγο πριν τη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου, η πορεία εμποδίστηκε από τον αστυνομικό φραγμό, που υλοποιούσε το σχέδιο αποκλεισμού του κέντρου και απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, εξαιτίας της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με λύσσα στους διαδηλωτές και εγκλώβισαν το κομμάτι της πορείας που έσπασε τον φραγμό τους. Προσπάθησαν μάλιστα να κάνουν και προσαγωγές, που αποτράπηκαν από την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών. Μεταξύ των τραυματιών ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.

Με ανακοίνωσή τους, τα συνδικάτα που πήραν την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση της Πέμπτης (Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Μετάλλου Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής), καταγγέλλουν την κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) για την επίθεση.

Σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε, πως δε θα λυγίσουμε. Πως θα συντονίσουμε τα επόμενα βήματά μας μέσα στην εβδομάδα, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι άνεργοι και οι οικογένειές μας πρέπει να ζήσουν. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τα σωματεία». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το ΜΑΣ.

Το ΑΚΕΛ

Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε από την αστυνομία η κινητοποίηση για τους άνεργους, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε και ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης. «Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους κομμουνιστές της Ελλάδας και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας που αγωνίζεται ενάντια στην αντεργατική βαρβαρότητα και τις πολιτικές του αυταρχισμού και της καταστολής», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ