Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Περνά μέσα από παζαρέματα για ψηφοδέλτια και χρίσματα

Eurokinissi

Συνάντηση σε μια προσπάθεια ομαλοποίησης του κλίματος είχαν αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και αντιπροσωπεία των «58», προκειμένου να προχωρήσει η προσπάθεια ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας με κάθοδο στις ευρωεκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Στους «58» είχαν εκφραστεί ενστάσεις έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι ευρωεκλογές θα εκλεγούν με σταυρό (φοβούνται ότι έτσι ευνοούνται προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και «τηλεπερσόνες»). Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος επιθυμεί να προχωρήσουν, ορίζοντας και οργανωτική επιτροπή συνδιάσκεψης για τις ευρωεκλογές, η οποία θα διεξαχθεί αρχές Μάρτη, προκειμένου (παρουσία του υποψηφίου των σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς) να καταλήξουν σε σύνθεση, σήμα και όνομα του ευρωψηφοδελτίου.

Από την πλευρά του ο Π. Τσατσόπουλος εξέφρασε τη λύπη του γιατί «σε επίπεδο φιλοδοξιών το εγχείρημα των 58 έχει αποτύχει» κι αυτό γιατί, όπως είπε, «από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ έκοψε κάθε είδους σχέση και ο Κουβέλης είπε χθες ότι αν ήταν θετικός θα είχε φανεί, η φιλοδοξία του να ενώσει την Κεντροαριστερά έχει μπει στο περιθώριο. Τώρα, αν θα φτιαχτεί ένα ΠΑΣΟΚ plus, που δεν θα είναι ενταγμένο στο ΠΑΣΟΚ, λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο (...) δυστυχώς ή ευτυχώς, η ΔΗΜΑΡ ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της Κεντροαριστεράς και δεν μπορείς να τον αφαιρέσεις. Είναι μεγάλη η ζημιά...».

Ευχήθηκε να αλλάξει στάση η ΔΗΜΑΡ πριν τις ευρωεκλογές γιατί προέβλεψε ότι τότε «θα έρθει η συντριβή». Πρόσθεσε πως δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα κι αν η εκλογή του εξαρτάται απ' την ψήφο του, επειδή δεν θέλει να εναντιωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον έστειλε στη Βουλή, στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανασύνθεση του αστικού πολιτικού σκηνικού προχωρά και στη γειτονιά της ΝΔ μέσα και από την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για τις τοπικοδιοικητικές εκλογές, τα παζαρέματα για το ποιος στηρίζει ποιον.

Στη γειτονιά της ΝΔ

Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα Καλαφάτη για τη Δημαρχία Θεσσαλονίκης. Αρχική επιλογή της ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που τελικά κατεβαίνει πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης κόντρα στην επιλογή της ΝΔ να στηρίξει για τη θέση τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Τον Τζιτζικώστα φαίνεται ότι θα στηρίξει η «Ενωση για την πατρίδα και το λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη. Εξάλλου ο Πολύδωρας, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Real fm», επιβεβαίωσε ότι παίζει ρόλο αναχώματος: «Ανοίξαμε μια σάλα υποδοχής. Οσοι δεν θα ψήφιζαν ΝΔ του Σαμαρά, προσέρχονται σε μας». Και συνέχισε: «Για μας, το crash test είναι οι ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουμε επιλεκτικές επιλογές (...) Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει άποψη, η οποία είναι και στην αντιμνημονιακή με την έννοια των ενστάσεων. Το ίδιο λέμε και προς τον Ανδρέα Παχατουρίδη. Συζητείται πολύ θετικά η περίπτωση του Τζιτζικώστα με τα ίδια χαρακτηριστικά», σχολίασε σχετικά με το ποιους θα στηρίξει στις τοπικοδιοικητικές εκλογές. Ο Κακλαμάνης κατεβαίνει στο Δήμο της Αθήνας ενάντια στην επιλογή της ΝΔ να στηρίξει τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Ο Παχατουρίδης, νυν δήμαρχος Περιστερίου, λέγεται ότι θα είναι υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ