Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Η πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ υπεύθυνη για την άθλια κατάσταση

Περιοδεία πραγματοποίησε στο νοσοκομείο η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά

Σε τραγική κατάσταση έχει φέρει ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας η πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ για λογαριασμό των μονοπωλίων

Eurokinissi

Σε τραγική κατάσταση έχει φέρει ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας η πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ για λογαριασμό των μονοπωλίων
Περιοδεία στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχο Πειραιά. Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η πολύ άσχημη κατάσταση ενός από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας, ως απόρροια των αντιλαϊκών μέτρων σε Υγεία και Πρόνοια από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ.

Οπως επισήμαναν οι εργαζόμενοι, το μόνιμο προσωπικό μειώνεται διαρκώς, προσλήψεις δεν γίνονται και υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως τα μαγειρεία και η καθαριότητα, παραχωρούνται σε ιδιώτες. Ενας από τους εργολαβικούς εργαζόμενους, δείχνοντας το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας του, σημείωσε πως «για δουλειά γενικών καθηκόντων ο μισθός μου είναι 370 ευρώ. Η δουλειά που κάνουμε είναι πολύ επικίνδυνη, συλλέγουμε τα μολυσματικά απόβλητα και το μόνο μέσο προστασίας είναι μια απλή φόρμα εργασίας».

Πριν δύο μήνες ξέσπασε πυρκαγιά στην αποθήκη υλικών και ακόμα παραμένει έντονη η μυρωδιά από τα καμένα. Οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και με κίνδυνους από την εισπνοή σε αυτό το χώρο προσπαθούν να καταφέρουν να λειτουργεί απρόσκοπτα το νοσοκομείο.

Ο Νίκος Μπουντούρογλου, γιατρός, μέλος της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του «Μεταξά», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι συγχωνεύσεις των κλινικών, για να εξοικονομήσει το κράτος πόρους από τη μείωση προσωπικού, μας φέρνουν σε αδιέξοδο. Στην Ακτινοθεραπευτική Κλινική μετά τη συγχώνευση από τα 42 κρεβάτια έμειναν τα 7. Οι γιατροί είναι 99, ενώ θα έπρεπε να είναι 156. Το συνολικό προσωπικό δεν είναι πάνω από 650 άτομα, την ίδια στιγμή που ο νέος οργανισμός προβλέπει 759 μόνιμες θέσεις και ο προηγούμενος 1.056. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μόνιμο φαινόμενο, δεν εμφανίστηκαν με το μνημόνιο. Από τα πέντε κρεβάτια των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας εδώ και πέντε χρόνια δεν λειτουργεί κανένα επειδή απαιτείται ένας νοσηλευτής για το καθένα. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες στο κατεξοχήν ογκολογικό νοσοκομείο. Ο αξονικός τομογράφος δεν δουλεύει εδώ και μέρες και στέλνουν τον κόσμο σε ιδιώτες. Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που δεν έχουμε ούτε βελόνα βιοψίας. Το νοσοκομείο οδεύει προς απώλεια του εξειδικευμένου αντικαρκινικού χαρακτήρα του. Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, το πλαφόν που μπήκε από την κυβέρνηση στη συνταγογράφηση φαρμάκων στα 2.880 ευρώ το μήνα για κάθε γιατρό, θα κάνει την κατάσταση απελπιστική».

Ισχυρό ΚΚΕ, εγγύηση για να δυναμώσει το κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία

Η Ελπίδα Παντελάκη, συζητώντας με το προσωπικό, ανέδειξε την αναγκαιότητα οι εκλογικές μάχες, ενιαία, να βγάλουν το ΚΚΕ πιο ισχυρό. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η χειροτέρευση της κατάστασης είναι δεδομένη και είναι επίσης δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τη βαρβαρότητα που ζουν. Από εκεί και πέρα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ένα κόμμα στην Ελλάδα που υποστηρίζει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, αν οι εργαζόμενοι το πάρουν απόφαση. Αυτή την κατάσταση που βιώνετε στη δουλειά δεν πρόκειται να την ανατρέψει καμία κυβέρνηση. Ο προϋπολογισμός μειώθηκε για την Υγεία κατά 30%. Αυτό είναι το ανταγωνιστικό και ανταποδοτικό Δημόσιο: Κατάργηση της σταθερής δουλειάς, απολύσεις, μειώσεις μισθών και εργολαβικά συνεργεία. Η πολιτική τους είναι εγκληματική. Είναι μύθος ότι φταίει για όλα το μνημόνιο. Πρόκειται για μέτρα αποφασισμένα και δρομολογημένα στην ΕΕ εδώ και δεκαετίες. Οι συγχωνεύσεις δομών σε Παιδεία και Υγεία, η ανταποδοτικότητα, η ανταγωνιστικότητα, με το λαό να πληρώνει τη νύφη. Αυτό το Δημόσιο δεν είναι δικό σας. Είναι ταξικό, δουλεύει για να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Γι' αυτό βλέπετε απολύσεις και μειώσεις μισθών, γενίκευση των εργολαβικών συνεργείων».

«Το ΚΚΕ έχει μεγάλη απαίτηση από τους εργαζόμενους», σημείωσε, «μπροστά στις κάλπες με κριτήριο όλη τους τη ζωή να το βγάλουν πιο ισχυρό, γιατί είναι η μόνη εγγύηση για την ενδυνάμωση του κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, για να πάρει ανάσα ο λαός. Οι εκλογές να δώσουν ώθηση στην πάλη και να γίνει αυτό που δεν έγινε το 2012, με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε τα ποσοστά του ταξίδια στο Τέξας και υποσχέσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι μύθος ότι μια κυβέρνηση στον καπιταλισμό, όποιο όνομα και να έχει, θα λύσει τα προβλήματα του εργαζόμενου και όποιος το υποστηρίζει είναι πολιτικός απατεώνας. Το ΚΚΕ δεν ισχυρίζεται ότι με την ψήφο θα λύσει τα προβλήματα του λαού, γιατί αυτή η βαρβαρότητα δε ρυθμίζεται, μόνο ανατρέπεται. Ο εργαζόμενος με την πάλη του και με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να συντρίψει αυτή την κατάσταση. Με αυτό το κριτήριο και με εμπιστοσύνη στη δύναμή σας, ισχυροποιήστε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στους δήμους και τις περιφέρειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ