Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΜΑΝΙΑΤΗ
Καύσιμο και μονοπωλιακά συμφέροντα στο επίκεντρο

Σήμερα αναχωρεί για το Σότσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με μονοπώλια του εξωτερικού για τις τιμές εκποίησης των υδρογονανθράκων της χώρας, αλλά και οι προσπάθειές της να εξασφαλίσει φτηνό καύσιμο στα ντόπια μονοπώλια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μια μέρα πριν τη σημερινή αναχώρησή του για το Σότσι της Ρωσίας όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Κάρολος Παπούλιας άκουσε τον Γιάννη Μανιάτη να διαβεβαιώνει πως είναι «σε ένα τελικό στάδιο» η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τη Μόσχα για μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγεται στην Ελλάδα, θέμα που καίει τους ντόπιους βιομηχάνους. Ο Παπούλιας έδειξε ότι θα ζητήσει κι αυτός μείωση τιμών, χαρακτηρίζοντάς την «ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία».

Για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης, και με διεκπεραιωμένη την πρώτη φάση των ερευνών, ο Γ. Μανιάτης ανέφερε ότι «είμαστε σε ένα καλό στάδιο. Πρέπει να σας πω ότι αυτή τη βδομάδα οι δικοί μας άνθρωποι, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρουσιάζουν στο Χιούστον, στο μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο, σε 17.000 συνέδρους, τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών. Ουσιαστικά είναι το πρώτο βήμα για να προβάλουμε διεθνώς την Ελλάδα και τις δυνατότητες που έχουμε για έρευνες υδρογονανθράκων στην πετρελαϊκή βιομηχανία».

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Σότσι, ο Κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, XI Jinping, και με τον εμίρη του κράτους του Κατάρ, σεΐχη Τammim Bin Hamad Al-Thani.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ