Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος ο Χ. Τομπούλογλου

Ελεύθερος αφέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Χάρης Τομπούλογλου, πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Διαφθοράς. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα, ενώ κατέβαλε και χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ.

Ο Χ. Τομπούλογλου κατηγορείται ότι εκβίασε διαφημιστική εταιρεία να του καταβάλει 25.000 ευρώ, προκειμένου σαν διοικητής του νοσοκομείου να μην την κηρύξει έκπτωτη από διαγωνισμό για πρόγραμμα σχετικό με την παιδική παχυσαρκία. Η σύλληψή του έγινε επ' αυτοφόρω, την ώρα που παραλάμβανε το ποσό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ο Χ. Τομπούλογλου φέρεται να επέμεινε στην απολογία του ότι τα χρήματα προορίζονταν για δωρεά.

Πριν από αυτόν, στην ανακρίτρια Διαφθοράς απολογήθηκε ο 40χρονος συνεργός του, ο οποίος συνόδευε τον Χ. Τομπούλογλου κατά την παραλαβή των χρημάτων. Μάλιστα, φέρεται να πήρε το φάκελο από τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου, με την εντολή να κατέβει από τις σκάλες, ενώ ο ίδιος πήρε το ασανσέρ. Ο Χ. Τομπούλογλου υποστηρίζει πως ο 40χρονος ήταν μαζί του επειδή φοβόταν μήπως τον ληστέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ