Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ιράκ - 9 τόποι επιθυμίας»

Η θεατρική επιτυχία του off-Broadway «ΙRAQ - 9 Tόποι Επιθυμίας» της πολυβραβευμένης συγγραφέως Heather Raffo, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη θεατρική σκηνή του Πολυχώρου VAULT το Δεκέμβρη του 2013, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα (κάθε Πέμπτη, Παρασκευή στις 21.30 και Κυριακή στις 18.30).

Το έργο αποτελεί εξιστόρηση της ζωής εννέα Ιρακινών γυναικών, με φόντο τους δύο πολέμους στον Κόλπο και εμβαθύνει στο τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, σε μια χώρα που επισκιάζεται από το καθεστώς του πολέμου. Οι μονόλογοι συνθέτουν ένα πολύχρωμο, ευφυές και λαμπερό δημιούργημα της γυναικείας μοναχικότητας και αναζήτησης σε «τρομακτικούς» καιρούς. Το έργο είναι η αληθινή ερμηνεία που σκιαγραφεί την πραγματικότητα των Ιρακινών γυναικών της Μέσης Ανατολής.

Μετάφραση: Πέπη Μοσχοβάκου. Σκηνοθεσία: Μαρία Τσαρούχα. Σκηνικά - κοστούμια: Πηνελόπη Συρογιάννη. Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας. Μουσική Επιμέλεια: Μαρία Τσαρούχα, Μαρία Καραβασίλη. Διανομή: Χάρις Συμεωνίδου, Εφη Μεράβογλου, Χριστίνα Δενδρινού, Ελενα Τυρέα, Δήμητρα Βαμβακάρη, Στέλλα Δρογγίτη, Δήμητρα Σύρου. Voice Off: Δημήτρης Πιατάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ