Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρήματα ΣΔΟΕ...

Περιπτώσεις «σημαντικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων» που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών. Αναφέρονται υποθέσεις όπως: Συγγενικού προσώπου σχετιζόμενου με την έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα (προσαύξηση περιουσίας κατά 250.000 ευρώ), υπαλλήλου του υπουργείου Αμυνας επίσης για την υπόθεση των εξοπλιστικών, κόρης πρώην προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας που κατά την έρευνα «παράνομων στοιχημάτων -στημένων αγώνων» εμφανίζεται να προσαύξησε την περιουσία της κατά 1 εκατ. ευρώ.

Αγνωστο είναι το κατά πόσο πρόκειται για τον εντοπισμό νέων υποθέσεων ή για την ανακύκλωση άλλων που τρέχουν από τις δικαστικές έρευνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, φαινόμενα όπως τα παραπάνω είναι γέννημα - θρέμμα του σημερινού οικονομικού συστήματος, που «ανθίζουν» ταυτόχρονα και παράλληλα με τα καπιταλιστικά κέρδη.

Να σημειωθεί ότι τα ευρήματα αυτά δημοσιεύτηκαν μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση «μελέτης» του ΙΟΒΕ, με την οποία οι βιομήχανοι, στο όνομα της «φοροδιαφυγής», αξιώνουν την απογείωση των φόρων απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, ταυτόχρονα με νέες ελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Τα περί φοροδιαφυγής και «καταπολέμησης της διαφθοράς» βοηθούν στο να συσκοτίζεται το γεγονός ότι όσο τα μονοπώλια έχουν στα χέρια τους την οικονομία και την παραγωγή, η διαφθορά θα βασιλεύει και η φοροληστεία του λαού θα συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ