Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Ανταγωνισμοί για τη διαχείριση και στον τομέα Υγείας

Αποπροσανατολιστικός ο καυγάς τους χτες, στη συζήτηση επίκαιρης Ερώτησης

Τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση των εργατικών λαϊκών οικογενειών υπηρετεί το σόου που έστησαν χτες στη Βουλή κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής και στα ζητήματα της Υγείας. Αφορμή ήταν η Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Αποκλεισμένοι από την υγειονομική περίθαλψη εκατομμύρια συμπολίτες μας».

Οι 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασαν από το βήμα, ανάμεσά τους ο εισηγητής Α. Ξανθός, αφού περιέγραψαν όπως και στο κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης την κατάσταση στον τομέα της Υγείας, στο διά ταύτα κατέληξαν ότι για όλα φταίει η σημερινή κυβέρνηση που πρέπει να φύγει για να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...

Ανταλλάσσοντας «πάσες» με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, απέκρυψαν ότι η δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος του αγαθού της Υγείας είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Την ίδια στιγμή, άνεργοι, ανασφάλιστοι, συνταξιούχοι, κινδυνεύουν ακόμα και να χάσουν και τη ζωή τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.

«Οταν η Δημοκρατία -είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ- δεν μπορεί να εξασφαλίσει στους πολίτες τις στοιχειώδεις ανάγκες όπως η Υγεία, ενισχύονται οι αρνητές της Δημοκρατίας. Δεσμευόμαστε ότι αυτό θα είναι η πρώτη μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή της κυβέρνησης της αριστεράς, που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες των πολιτών». Οι επτά βουλευτές έκλειναν σε όλες τις πτώσεις τον όρο «ανθρωπιστική κρίση», ενώ ο Π. Κουρουμπλής απέδωσε το πρόβλημα της Υγείας στην «κλεπτοκρατία». Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «όποιος σηκώνεται εδώ και υπόσχεται είναι πολιτικός απατεώνας».

Απάντηση σε όλα αυτά έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος. Επισήμανε ότι «παρακολουθήσαμε μία κοκορομαχία βγαλμένη από το παρελθόν», η οποία βασίστηκε στην «απαράδεκτη, αντιδραστική λογική της κλεπτοκρατίας» και της διαχείρισης. Για τον ανιστόρητο όρο περί «ανθρωπιστικής κρίσης», αναρωτήθηκε ρητορικά αν οι Ελληνες καπιταλιστές, που μόνο οι πέντε από αυτούς έχουν περιουσία 500 δισ. ευρώ, «έχουν ανθρωπιστική κρίση»... «Η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει και κυρίως σε συνθήκες κρίσης γίνεται πιο επιθετικό», συμπλήρωσε.

Επισήμανε ακόμα ότι είναι πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες τα όσα συμβαίνουν σε βάρος της δημόσιας υγείας, όπου περιορίζεται η κρατική χρηματοδότηση και η τιμή της εργατικής δύναμης, για να θωρακιστεί η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. «Δεν πρέπει -επισήμανε- οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συμβιβαστούν με τις υποβαθμισμένες παροχές υγείας. Από κοινού να απορρίψουν αυτή την πολιτική, να οργανώσουν την πάλη τους», με σταθμό την απεργία στις 6 Νοέμβρη κατέληξε μεταξύ άλλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πρόταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνει νόμος(2018-06-09 00:00:00.0)
Επίκαιρη Επερώτηση του ΚΚΕ για την Υγεία(2016-05-27 00:00:00.0)
Ασυμβίβαστες οι λαϊκές ανάγκες με την επιχειρηματική δράση στην Υγεία(2012-10-20 00:00:00.0)
ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΡΙΖΑ ωφελούν τα σχέδια της κυβέρνησης(2010-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ