Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια καλή ευκαιρία

Η μεγάλη ανάγκη να μπει ένα μεροκάματο στο σπίτι έστω και για λίγους μήνες οδήγησε περισσότερους από 100.000 άνεργους να κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για 10.000 θέσεις 5μηνης απασχόλησης «κοινωφελούς εργασίας» σε δήμους και περιφέρειες. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει προκλητικά για την... επιτυχία του προγράμματος, που αφορά τελειόφοιτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης με μισθό 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών, και 490 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών. Πανηγυρίζει για την ανακύκλωση της ανεργίας σε ελάχιστους από τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους.

Θα ήθελε, μάλιστα, η κυβέρνηση οι άνεργοι να νιώσουν «ευγνωμοσύνη» για την ευκαιρία που τους δίνεται. Μα είναι αυτοί που έχουν σοβαρούς λόγους να συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη και να μην παραιτηθούν από τα δικαιώματα και τα όνειρά τους. Αυτή τη ζωή φαντάζονται από δω και στο εξής; Δουλειά στη χάση και στη φέξη και να λένε κι «ευχαριστώ»; Μισθοί που δε φτάνουν ούτε για το ενοίκιο; Να κινδυνεύουν καθημερινά να μείνουν χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό; Να είναι τον περισσότερο καιρό ανασφάλιστοι χωρίς βιβλιάριο Υγείας;

Η απεργία μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να σκύψουν άνεργοι κι εργαζόμενοι πάνω από τις ανάγκες τους, να κουβεντιάσουν μεταξύ τους και να προβληματιστούν γιατί όλο και περισσότερες από αυτές τείνουν να γίνουν «πολυτέλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ