Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογείται σήμερα ο Ρουπακιάς

Απολογείται σήμερα ενώπιον των δύο ανακριτών, για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο Γ. Ρουπακιάς, που κατ' ομολογία του σκότωσε τον Π. Φύσσα. Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δομή και τη διεύθυνση της Χρυσής Αυγής. Την Πέμπτη αναμένεται να αναλάβει τη συνέχεια της ερευνητικής και ανακριτικής διαδικασίας ειδικός εφέτης ανακριτής, μετά τη σύγκληση της ολομέλειας εφετών ύστερα από το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτερ. Κουτζαμάνη.

Εν τω μεταξύ χτες, το δρόμο για τις φυλακές Μαλανδρίνου πήρε ο χρυσαυγίτης Ι. Καζαντζόγλου που κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά όπου βρέθηκε το κινητό και η ταυτότητά του. Είχε απολογηθεί στους ανακριτές και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Λίγο μετά την προφυλάκισή του, συνελήφθησαν και δύο συγγενικά του πρόσωπα καθώς σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, σε σάκο ιματισμού που προόριζαν για τον κρατούμενο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοβολίδες.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ο χρυσαυγίτης Αθανάσιος Τζόρβας. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και είχε παραδοθεί την περασμένη βδομάδα. Οπως προέκυψε από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών και την καταγραφή των στιγμάτων κινητών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε την ενεργοποίηση στελεχών της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και όσο για τον εαυτό του είπε πως «σκέφτηκα ότι μας καλούσαν να κουβαλήσουμε ψάρια»...

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι από την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας γίνονται επιχειρήσεις της «αντιτρομοκρατικής», σε διάφορα γραφεία αθλητικών συνδέσμων. Στην επιχείρηση, στα γραφεία του συνδέσμου του «Ολυμπιακού» στο Πέραμα, βρέθηκε και συνελήφθη ο εργολάβος, της Ζώνης, Πατίλας, έξω από το ναυπηγείο του οποίου έγινε η επίθεση των χρυσαυγιτών στα στελέχη του ΚΚΕ.

Σε συνέχεια των καταθέσεων μαρτύρων, που ξάφνου ανένηψαν, για διακίνηση όπλων κατέθεσε στους ανακριτές πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος ως προς τη χρηματοδότηση της οργάνωσης σε ερώτηση των ανακριτών απάντησε ότι «έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών», όμως, «επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή». Για τα όπλα αναφέρθηκε κυρίως σε «πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια, τύπου Μ16». Είπε ότι αυτά μεταφέρονταν με φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας. «Ενα τέτοιο όχημα εμφανίστηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Οταν το είδα εγώ ήταν κενό γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο». «Εικάζω -συμπλήρωσε- ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας».

Τέλος, ο μάρτυρας αναφέρει πως «...οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιάς το 2012 και το 2013, έγιναν σε γραφεία και οι δύο, που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ