Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επίκαιρη Ερώτηση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Νέα συγκέντρωση σήμερα των εργαζομένων στο υπουργείο Ανάπτυξης

Με νέα συγκέντρωση σήμερα στις 9 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου με όλες του τις δραστηριότητες και την καταβολή των μισθών τους.

Για τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσε χτες Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Εργασίας. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στον αέρα βρίσκονται οι 1.100 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η λειτουργία του Ναυπηγείου. Το Ναυπηγείο παραμένει εδώ και 18 μήνες ουσιαστικά εκτός λειτουργίας με τραγικές τις συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Το κλείσιμό του προανήγγειλε με επιστολή της η αραβογερμανικών συμφερόντων εταιρεία της ΑDM και της ΤHYSSEN KRUPP, που αναφέρει: "Ενόψει της λήξης της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στις 30 Σεπτέμβρη, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε, ότι από πλευράς δραστηριότητας η εταιρεία βρίσκεται στο ίδιο μηδενικό σημείο με αυτό που την ανάγκασε να εφαρμόσει το μέτρο πριν από 18 μήνες. Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε (....) ότι οποτεδήποτε η εταιρεία εισπράξει τα οφειλόμενα από το ελληνικό δημόσιο και ανάλογα με τη ροή εισπράξεων θα είναι σε θέση και θα ανταποκριθεί και στις προς εσάς υποχρεώσεις".

Η εργοδοσία του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, αξιοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων και κρατώντας κλειστό το Ναυπηγείο, εκβιάζει για περισσότερα προνόμια και "ζεστό χρήμα"».

Με βάση τα παραπάνω, η βουλευτής του ΚΚΕ απαιτεί από τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη ώστε: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά πλήρως, με όλες του τις δραστηριότητες (και το Τροχαίο Υλικό). Να μη γίνει καμία απόλυση και να μη θιχτούν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ