Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΜ
Απαίτηση της εργοδοσίας ο αποκλεισμός της ΔΑΣ

Ανακοίνωση της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωση για τη συγκρότηση προεδρείου Εκτελεστικής Επιτροπής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), μετά το πρόσφατο συνέδριο, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Μετάλλου σημειώνει: «Η ΔΑΣ καταγγέλλει σε όλους τους μεταλλεργάτες της χώρας μας ότι ο αποκλεισμός της από το Προεδρείο και την Εκτελεστική της Ομοσπονδίας αν και εκπροσωπεί πάνω από το 38% των μεταλλεργατών, με τις 9 έδρες στη Διοίκηση, από την ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και "Εργατική Παρέμβαση" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στην πράξη απαίτηση των σιδηροβιομηχάνων της χώρας μας.

Οι σχεδιασμοί των εργοδοτών και οι απαιτήσεις τους για μείωση 20-22%, μισθών και ημερομισθίων με νέα κλαδική ΣΣΕ, τις οποίες οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έχουν ουσιαστικά αποδεχτεί (γι' αυτό επισπεύσανε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας), οι απαιτήσεις των εργοδοτών στις Χαλυβουργίες, οι επιλογές της κυβέρνησης και των εργοδοτών για τα Ναυπηγεία και τη Ζώνη, για τη διάλυση των Αμυντικών Βιομηχανιών, για το ξεπούλημα ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, έβρισκαν και βρίσκουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέναντί τους, μόνιμο εμπόδιο.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος του αποκλεισμού της ΔΑΣ και όχι τα αστεία προσχήματα που χρησιμοποίησαν. Γι' άλλη μια φορά οι μάσκες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕΜ έπεσαν. Ηταν, είναι και παραμένουν τα "τσιράκια" των εργοδοτών και της κυβέρνησης, ο δούρειος ίππος ανάμεσα στους εργαζόμενους. Ηταν, είναι και παραμένουν αντίπαλοι του κάθε μεταλλεργάτη και αυτό που τους νοιάζει είναι πώς θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κάθε Μάνεση, του κάθε εργοδότη στον κλάδο και τίποτα θετικό δεν πρέπει οι εργαζόμενοι του κλάδου να περιμένουν.

Συνοδοιπόροι σε αυτά τα σχέδια οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που άδραξαν την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες του Προεδρείου και της ΕΕ που τους πρόσφεραν, για να υπηρετήσουν μέσω του κοινού προγράμματος, με την ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (προγραμματικό Προεδρείο επί της ουσίας) τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Μπροστά στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία είναι πλέον μονόδρομος για τους μεταλλεργάτες η συσπείρωσή τους στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε επιτελείο μάχης, κέντρο καθοδήγησης για κάθε Σωματείο - Επιτροπή Αγώνα - Απεργιακή Επιτροπή, για κάθε μεταλλεργάτη. Να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να εμποδίσουν και να χαλάσουν τα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Να ρίξουν στο "καναβάτσο" τους υποταγμένους στους εργοδότες και την κυβέρνηση "συνδικαλιστές" της ΠΟΕΜ και όχι μόνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ