Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στη δράση για μαζικά συλλαλητήρια

Το Σάββατο σε Αθήνα (11 π.μ., Ομόνοια) και Θεσσαλονίκη (11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου)

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων που έχουν οριστεί από σήμερα μέχρι και το Σάββατο σε δεκάδες πόλεις βρίσκονται οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα και ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Τις ώρες που απομένουν, με σχέδιο και επιμονή, ο συναγερμός που σημαίνουν τα ταξικά συνδικάτα μπορεί και πρέπει να βάλει στη δράση ακόμα περισσότερους εργάτες και υπάλληλους. Να ανοίξει η συζήτηση για τις εξελίξεις και τα αιτήματα της κινητοποίησης, για την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας, με απεργία στις 23 Οκτώβρη, όπως προτείνει το ΠΑΜΕ. Να ανοίξει σε βάθος η συζήτηση για την ανάγκη να ανασυνταχθεί το κίνημα σε ταξική κατεύθυνση, για να γίνει αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και του λαού.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των κινητοποιήσεων:

  • Απόφαση να πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σάββατο 5/10, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στην Κω, πήρε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει Γενικές Συνελεύσεις στα Παραρτήματά του, όπως αυτή στο Παράρτημα του Ιλίου, όπου τέθηκαν τα καθήκοντα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, παράλληλα με τη γενική εκτίμηση της δράσης του Παραρτήματος. Το συλλαλητήριο προπαγανδίζεται με εξορμήσεις στα μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής (Μετρό, Νιάρχειο, Σπάτα κ.λπ.), με ντουντούκες στις γειτονιές.
  • Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συσκέψεις με τα επιχειρησιακά σωματεία, προετοιμάζουν τη συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου.
  • Σύσκεψη με εργαζόμενους του κλάδου πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα το κλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στα τρόφιμα.
  • Πικετοφορία για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας, αύριο, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κυψέλης. Επίσης, η Επιτροπή Ανέργων 5ου - 6ου Διαμερίσματος οργανώνει σύσκεψη, σήμερα, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, Κολιάτσου).

Στις αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας προστέθηκαν αυτές της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, του Σωματείου Εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Στη Λάρισα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ