Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
Κροατία - Λιθουανία στον ημιτελικό

Η Κροατία και η Λιθουανία συμπλήρωσαν χτες το καρέ των ημιτελικών. Και σήμερα θα μονομαχήσουν για το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Οι Κροάτες κέρδισαν (περισσότερο εύκολα, απ' ό,τι δείχνει το σκορ) την Ουκρανία με 84-72 και προκρίθηκαν σε ημιτελική φάση διοργάνωσης ύστερα από 18 χρόνια.

Η Λιθουανία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της προημιτελικής αναμέτρησης με την Ιταλία και δίκαια πήρε τη νίκη-πρόκριση (μετά από 6 χρόνια) ενώ παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Ισπανία το 2014.

Οι χαμένοι των χτεσινών προημιτελικών, Ουκρανοί και Ιταλοί, θ' αναμετρηθούν σήμερα (15.30) για τις θέσεις 5-8 και ταυτόχρονα για μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών: Κροατία - Λιθουανία (18.45), Ισπανία - Γαλλία (22.00).

  • Η Σλοβενία έγινε η δεύτερη ομάδα από το Ευρωμπάσκετ που εξασφαλίζει την παρουσία της στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ το 2014 στην Μαδρίτη, καθώς στον πρώτο αγώνα κατάταξης επικράτησε με 92-74 της Σερβίας και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση. Αντίθετα οι Σέρβοι θα παίξουν για τις θέσεις 7-8 και σε περίπτωση που ηττηθούν θα μείνουν εκτός του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ