Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Αυξάνονται θύματα και καταστροφές από νέο κυκλώνα

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Σε δεινή κατάσταση είναι οι κάτοικοι στις βορειοδυτικές περιοχές του Μεξικού εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας «Μανουέλ» που αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα «κατηγορίας 1», που κινείται με ταχύτητες 120 έως 150 χλμ., προκαλώντας μέσα στις τελευταίες έξι μέρες το θάνατο τουλάχιστον 81 ανθρώπων (οι περισσότεροι στην πολιτεία Γκερέρο), ενώ αγνοούνται 58 κάτοικοι του ορεινού χωριού Λα Πιντάδα (κοντά στο Ακαπούλκο) με 600 κατοίκους, το 50% του οποίου καταπλακώθηκε χτες από τόνους λάσπης.

Οι πλημμυροπαθείς υπολογίζονται σε τουλάχιστον 1.200.000, εκ των οποίων πολλοί έχουν μείνει άστεγοι. Κάπου 40.000 ξένοι τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα πολυτελή ξενοδοχεία του Ακαπούλκο, όπου χτες αναφέρθηκαν βασικές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και πόσιμο νερό, αλλά και οι πρώτες λεηλασίες σε καταστήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Μεξικανό υπουργό Εσωτερικών, Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ, πάνω από 330 δήμοι και κοινότητες σε όλη τη χώρα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις σφοδρότατες καταιγίδες και κυκλώνες των τελευταίων ημερών και στις οποίες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα πρώτα θύματα και οι πρώτες σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στις μεξικάνικες ακτές σε Ειρηνικό Ωκεανό και Κόλπο του Μεξικού από το σαρωτικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Μανουέλ» και του κυκλώνα «Ινγκριντ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ