Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Οταν οι ταινίες γίνονται πραγματικότητα...

Οι προβολές για το 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησαν λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και το ειρωνικό είναι ότι τη στιγμή που νεαρός ξεψυχούσε, στην αίθουσα προβαλλόταν η ταινία «Red Hulk», η οποία πραγματεύεται τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Μια ταινία με πολλά επίπεδα, έξω από κλισέ και απλουστεύσεις.

Λίγες μέρες πριν, όταν λέγαμε ότι ο φακός των νέων δημιουργών γυρνάει προς κοινωνικά θέματα (ρατσισμός, εθνικισμός, ανεργία, κρίση κτλ) δε φανταζόμασταν ότι η δημιουργία θα ταυτιζόταν σε τέτοιο βαθμό με την ίδια τη ζωή. Το ίδιο το γεγονός, δηλαδή ο ρόλος και η τελευταία δολοφονία της Χρυσής Αυγής, μονοπώλησε τα πηγαδάκια των δημιουργών τις επόμενες μέρες. Στις συζητήσεις, βέβαια, υπήρξε και ο σχολιασμός των ταινιών που προβλήθηκαν και η ανυπομονησία για τις προβολές που έπονται.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί δεκαπέντε ταινίες. Μετά το τέλος του Φεστιβάλ θα υπάρχει συνολικός απολογισμός και σχολιασμός στον «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ