Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Συγκεντρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ σε πολλές πόλεις της χώρας

Κινητοποιήσεις χτες στο πλαίσιο του πανελλαδικού κλεισίματος καταστημάτων.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ δε θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας τον αφανισμό τους. Συσπειρωμένοι στην ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με την εργατική τάξη και τη νεολαία, απαιτούν την επίλυση των πιο άμεσων προβλημάτων τους βάζοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο της πάλης τους την ουσία των προβλημάτων, αναδεικνύοντας την ανάγκη του άλλου δρόμου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το παραπάνω μήνυμα έστειλαν χτες το πρωί οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα είμαστε εδώ και μετά και συνέχεια, ενάντια στην πολιτική που μας καταστρέφει. Την πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας, την πολιτική που εφαρμόζεται με εντολή των μεγάλων εμπόρων, των πολυκαταστημάτων», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, ο Θ. Καλαμπαλίκης, μέλος της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και πρόσθεσε ότι «οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά ανάκαμψη της αγοράς όταν ο τζίρος είναι ανύπαρκτος και οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία και οι γυναίκες βιώνουν κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης». Κάλεσε τους συναδέλφους του να αξιοποιήσουν τη σοβαρή και πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς πλέον «έσβησε ο μύθος της "μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας" που θα στηρίζει τις πιο φτωχές χώρες και θα αποτελεί την τεράστια αγορά εκατομμυρίων καταναλωτών. Ξέρουμε καλά πως η ανάπτυξή τους τα προηγούμενα χρόνια ωφέλησε τις μεγάλες επιχειρήσεις στα πλαίσια της ΕΕ».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σχετικά με τα αιτήματα που θα τεθούν στο επίκεντρο της πάλης των αυτοαπασχολούμενων το επόμενο διάστημα, ο Θ. Καλαμπαλίκης ανέφερε τα παρακάτω:

-- Την αδυναμία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων να καταβάλουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να στερούνται αυτοί και οι οικογένειές τους την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα απειλητικά ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και τη σχεδιαζόμενη νέα μείωση στις συντάξεις των ΕΒΕ.

-- Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

- Το στήσιμο μηχανισμού για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης σε κάθε αυτοαπασχολούμενο που υποφέρει, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, σίτισης, που έχει κομμένο ρεύμα, που κινδυνεύει να του κατάσχουν το σπίτι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση» πρέπει να έχει πρακτικό αντίκρισμα.

Μετά το τέλος της ομιλίας οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών για την επίδοση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης. Η αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΒΕ θυροκόλλησε το ψήφισμα με τα αιτήματα, καθώς για ακόμη μία φορά δε δέχτηκε κανένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να πραγματοποιήσει μία ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί της. Ο Μπ. Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, κατήγγειλε την παραπάνω τακτική λέγοντας στους συγκεντρωμένους ότι η κυβέρνηση θα βρίσκει συνεχώς μπροστά της τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Γραμματείας εμπορίου - υπηρεσιών ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και του ΣΜΑΕΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια πορεία προς την ΙΔ' Εφορία και τα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ξάνθη, Καβάλα, Κατερίνη, Καλαμάτα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Λαμία, Ρόδο, Λιβαδειά, Κέρκυρα και Αλεξανδρούπολη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ