Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με αποφασιστικότητα στους αγώνες που έρχονται

Συσκέψεις της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η οργάνωση και ο προγραμματισμός της δράσης των ταξικών δυνάμεων στο χώρο των εκπαιδευτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συσκέψεων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα. Το Σάββατο έγινε στην Αθήνα η σύσκεψη εκπροσωπών από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και την Κυριακή αντίστοιχη σύσκεψη έγινε στη Θεσσαλονίκη για τους συνδικαλιστές από την υπόλοιπη χώρα.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχωρούν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα σε επίπεδο νομού ή δήμου, με αιχμή το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο. Διοργανώνουν εξορμήσεις σε όλα τα σχολεία επικεντρώνοντας ιδιαίτερα σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Το επόμενο διάστημα θα διοργανωθούν και εξορμήσεις ενημέρωσης εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε χώρους της βιομηχανίας. Παράλληλα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου για την οργάνωση αγώνων με περιεχόμενο, προσανατολισμό και μορφές που θα συγκρούονται με την ουσία της πολιτικής που υπαγορεύει τα αντιλαϊκά μέτρα και για την αποκάλυψη του ρόλου του παλιού και κυοφορούμενου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στην Αθήνα η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Παρουσιάζοντας την εισήγηση ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νέα, βαθιά ταξική επίθεση ενάντια στη μόρφωση των παιδιών μέσα από το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, την επιτάχυνση της αντιδραστικής αναμόρφωσης του δημόσιου τομέα και την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής (πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, νέα χαράτσια και φοροληστεία κ.ά.), την υποχρηματοδότηση των σχολείων, το νέο αιματοκύλισμα που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία.

Εκπαιδευτικοί μετέφεραν εμπειρία από την πολύμορφη δράση των ταξικών δυνάμεων το προηγούμενο διάστημα με κινητοποιήσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις, ανοιχτές συσκέψεις που απλώθηκαν και στην περίοδο του καλοκαιριού, οργανωμένη δυναμική παρουσία στις διαδικασίες του κλάδου, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οπως σημειώθηκε και εισηγητικά, από τη δράση αυτή το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών βγήκε πιο ώριμο και δυνατό και κερδήθηκαν θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα παρά την επίθεση και «χάρη στην ακούραστη, πρωτοπόρα και γεμάτη αυταπάρνηση στάση εκατοντάδων στελεχών μας σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από όλα επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η γραμμή της ταξικής πάλης που έχει χαράξει το ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του είναι επίκαιρη και αναγκαία».

Στη σύσκεψη μίλησε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίθεση στο λαό θα κλιμακωθεί καθώς γενικεύεται η καπιταλιστική κρίση κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να δοθεί αποτελεσματικά η μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος. Τόνισε ότι ο λαός έχει ήδη βιώσει πού οδηγεί η γραμμή του συμβιβασμού με την κυρίαρχη πολιτική και ότι η λύση βρίσκεται στη λαϊκή αντεπίθεση. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι καθήκον του εκπαιδευτικού στις σύγχρονες συνθήκες είναι να παρέμβει και στο αντιδραστικό περιεχόμενο του σχολείου που είναι προσαρμοσμένο στη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ