Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανάγκη

Πετυχημένη εκδήλωση γνωριμίας με μαχητικά αθλήματα από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Ρόδου της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η ημέρα γνωριμίας με τα μαχητικά αθλήματα, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΚΝΕ στη Ρόδο. Με ιδιαίτερη τη συμμετοχή νεολαίας, εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος την επίδειξη που είχαν ετοιμάσει οι σχολές που συμμετείχαν. Ιδιαίτερα ενθουσίασε η συμμετοχή μικρών ηλικιακά αθλητών (ο νεότερος αθλητής ήταν μόλις 4,5 χρονών), που όπως είχαν αναφέρει και εκπαιδευτές στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα την προηγούμενη βδομάδα «δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να δείξουν όσα μαθαίνουν, αφού συνήθως το κόστος συμμετοχής σε αγώνες είναι μεγάλο».

Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κουντούρη Θεανώ, που τόνισε ότι «ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, αλλά ανάγκη όχι μόνο των νέων αλλά όλου του λαού. Δε θέλουμε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει συνείδηση ότι η φυσική αγωγή, η άσκηση, ο αθλητισμός είναι πολυτέλεια, προνόμιο για λίγους, όπως έχει καταντήσει σήμερα.

Το έναυσμα για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια αυτή από τα μαχητικά αθλήματα, μας το έδωσε η προσπάθεια αποπομπής της ελληνορωμαϊκής πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή δεν είναι κερδοφόρα για τους επιχειρηματίες. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να δεχθεί ο λαός και η νεολαία ότι κριτήριο για την ανάπτυξη και ενίσχυση ενός αθλήματος θα πρέπει να είναι το αν πουλάει ή όχι, το αν γεμίζει τα γήπεδα για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αντίθετα, κριτήριο πρέπει να είναι το πώς το κάθε άθλημα βοηθάει στην θωράκιση της υγείας, στην ανάπτυξη ολόπλευρα της προσωπικότητας, πώς γυμνάζει σώμα και πνεύμα», τόνισε μεταξύ άλλων η ομιλήτρια.


Ακολούθησε η επίδειξη από τους συλλόγους:

Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ «ΖΥΓΟΣ» ΡΟΔΟΥ, με τεχνικές τζούντο.

Α.Σ. WUSHUKWANKUNGFU - KICKBOXING «Ο ΜΑΧΗΤΗΣ», ο οποίος παρουσίασε φόρμες, σπάθα - σαμπρέ και τεχνικές αυτοάμυνας.

Α.Σ. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΡΟΔΟΥ «ΔΩΡΙΕΑΣ»: Παγκράτιο και αρχές αυτοάμυνας στο δρόμο καθώς και επίδειξη από αθλητές με ειδικές ανάγκες.

Α.Σ. ΤΙΚΕΝΖΟ COMBATGYM (που ταξίδεψε από την Κάρπαθο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση) με παρουσίαση τεχνικών αυτοάμυνας, τεχνικών πάλης υποταγής και στόχους kickboxing.

Α.Σ. HAPKIDO ΡΟΔΟΥ, παρουσίασε τεχνικές της κορεάτικης τέχνης του Hapkido, τεχνικές αυτοάμυνας στο δρόμο καθώς και τεχνικές αυτοάμυνας για μικρές ηλικίες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών στους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και στις σχολές που συμμετείχαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ