Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Καταγγέλλουν τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη επέμβαση κατά της Συρίας από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων του Περσικού Κόλπου και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Είναι γνωστό ότι η Συρία είναι εμπόδιο στα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη Νέα Μέση Ανατολή, δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ειδικά σήμερα, στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας απειλεί να "πνίξει στο αίμα" τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας είναι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας.

Ο λαός της χώρας μας έχει αδελφικούς δεσμούς με το λαό της Συρίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μη διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας).
  • Να μη συμμετάσχουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων «να εκφράσουν την καταδίκη και την αντίθεσή τους. Να βροντοφωνάξουν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και στην εμπλοκή της Ελλάδας. Να απαιτήσουν να κλείσει η βάση - ορμητήριο της Σούδας, να μη διατεθούν οποιεσδήποτε υποδομές της χώρας ούτε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή και καλεί κάθε φοιτητή και σπουδαστή να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Συρίας.

Σωματεία και φορείς

Πολλοί είναι οι φορείς του λαϊκού - εργατικού κινήματος που καταδικάζουν την επέμβαση και την εμπλοκή της Ελλάδας. Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα(2019-10-11 00:00:00.0)
Ερώτηση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι(2013-09-12 00:00:00.0)
Οι λαοί να ματαιώσουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2012-07-25 00:00:00.0)
Συναγερμός!(2012-07-12 00:00:00.0)
Η Συρία στο «μάτι του κυκλώνα»(2012-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ