Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση για το λαό η δημαγωγία κυβέρνησης - εφοπλιστών

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ωμή κοροϊδία στο λαό είναι το «συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς» των εφοπλιστών στο κράτος για τα επόμενα τρία χρόνια, που υπογράφτηκε μετά τη συνάντηση που είχαν προχτές ο Αντ. Σαμαράς, ο Γ. Στουρνάρας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Σε σχόλιό του για τη προχτεσινή συνάντηση Σαμαρά - εφοπλιστών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Αποτελεί πρόκληση για το λαό η δημαγωγική καμπάνια των εφοπλιστών και της συγκυβέρνησης, που επιχειρεί να εμφανίσει τους εφοπλιστές ως δήθεν "δύναμη πατριωτισμού" -όπως τους αποκάλεσε ο Α. Σαμαράς- που θα συμβάλλουν οικειοθελώς στα φορολογικά έσοδα του κράτους.

Το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να κατοχυρώσουν στο Σύνταγμα προκλητικά προνόμια, φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις των εφοπλιστών. Είναι το ίδιο αστικό κράτος και οι ίδιες κυβερνήσεις που ματώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μέσα από την αυξανόμενη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις δραματικές μειώσεις μισθών, συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που ψηφίστηκε προχτές, από τη μια σαρώνει λαϊκά δικαιώματα και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και την ίδια στιγμή παρέχει νέες φοροαπαλλαγές στις εφοπλιστικές εταιρείες.

Η κατάργηση των προνομίων του εφοπλιστικού και άλλων μερίδων του κεφαλαίου, η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτει ρήξη με τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τα κόμματα που την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ