Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11602

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ανοίγουμε δρόμο για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

ΣΕΛ.  6   -   7
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

ΣΕΛ.  15

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ τσάκισμα λαϊκών δικαιωμάτων

ΚΚΕ: Μόνο η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρα διέξοδο για το λαό

Τόσο από τη συνάντηση του Σόιμπλε με την κυβέρνηση όσο και από τη συνέντευξη που έδωσε, αποκαλύπτεται ότι στόχος της επίσκεψης ήταν η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για να επιταχύνει το παραπέρα τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, που αποτελεί κοινό στρατηγικό στόχο εγχώριας και γερμανικής άρχουσας τάξης, ενώ η συζήτηση για τους όρους διαχείρισης του υπέρογκου δημόσιου χρέους, δεν αφορά την ελάφρυνση του λαού από τα βάσανά του, αλλά το μοίρασμα ζημιών και κερδών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και κρατών μελών της ΕΕ. Ταυτόχρονα η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων «KfW» για το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, σημαίνει ενίσχυση ελληνικών και γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΑ
Συγκέντρωση την Τρίτη 23 Ιούλη στην Ομόνοια

Με αιχμή το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την κυριακάτικη αργία», Σωματεία εργαζομένων στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και Ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, διοργανώνουν από κοινού κινητοποίηση την Τρίτη 23 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.


ΣΕΛ.  11

Πεδίο ανταγωνισμών

Δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αμέσως μετά έρχεται και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Σόιμπλε ήρθε να στηρίξει την κυβέρνηση στην πολιτική επιβολής των αντεργατικών, αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, προβάλλοντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της Γερμανίας για επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα, δηλαδή για τη διείσδυση των γερμανικών μονοπωλίων που θα ωφελήσει και κάποιους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Οσο για τον Αμερικανό, έρχεται μπροστά στο ταξίδι του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ. Να θυμίσουμε τις δηλώσεις αμερικανικών κυβερνητικών επιτελείων για στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης να ανακάμψει η οικονομία. Αρα και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τη διείσδυση των δικών τους μονοπωλίων στην περιοχή και στην Ελλάδα, που επίσης θα ωφελήσει άλλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Ο αστικός Τύπος, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, μίλησε για γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, με δεδομένη -όπως έγραφε- τη στήριξη στην οικονομία της Ελλάδας, τον καθορισμό ΑΟΖ, την εκμετάλλευση των ενεργειακών της αποθεμάτων από μονοπωλιακούς ομίλους κλπ. Η εργατική τάξη, ο λαός σε τίποτε δεν πρόκειται να ωφεληθούν απ' αυτές τις εξελίξεις. Ηδη το τσάκισμα της τιμής της εργατικής δύναμης είναι βασικός παράγοντας προσέλκυσης καπιταλιστικών επενδύσεων. Ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι πεδίο ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκφράζει και ανταγωνισμούς τμημάτων του κεφαλαίου στη χώρα. Και με δεδομένη την όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή μας, εγκυμονούνται κίνδυνοι ανάφλεξης. Μονόδρομος είναι η αντεπίθεση σε αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΠΕ
Ευελιξία, μισθοί πείνας, ανεργία

ΣΕΛ.  11
ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ ΜΕΓΑΡΩΝ
Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει

ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Δράση κόντρα σε απληρωσιά - ανεργία

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Κοινή δράση για την ανεργία

ΣΕΛ.  13
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απόλυτη παράδοση στους εφοπλιστές

ΣΕΛ.  24
ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ
Συγχωνεύσεις στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
Πάλη για να ανήκουν στο λαό τα ΜΜΕ

ΣΕΛ.  9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση της πάλης για την Τεχνική Εκπαίδευση

Κάλεσμα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με διάρκεια και κλιμάκωση ενάντια στη νέα επίθεση της κυβέρνησης στην Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση. ΟΧΙ σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανένας μαθητής εκτός σχολείου - καμία κατάργηση ειδικότητας. ΟΧΙ στο «νέο» σχολείο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της μαθητείας και της τσάμπα εργασίας.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ