Παρασκευή 12 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κάθετη εναντίωση στο πολυνομοσχέδιο

Την κάθετη εναντίωσή τους στις σχεδιαζόμενες απολύσεις των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνομικών, των συμβασιούχων που εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες, συνολικά στο αντεργατικό, βαθιά αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση, εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, αναφερόμενος στην αντεργατική λαίλαπα που βιώνει ο λαός θύμισε όσα έλεγε το ΚΚΕ ήδη από το 2009, πολύ πριν εμφανιστούν μνημόνια, τρόικα και ΔΝΤ, ότι έρχεται θύελλα με προαποφασισμένα από τις κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ αντιλαϊκά μέτρα.

Υπογράμμισε ότι το δήμο και το λαό της Αθήνας δεν αφορούν μόνο οι σχεδιαζόμενες απολύσεις των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνόμων και των συμβασιούχων σε μια σειρά υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως καθαριότητα και πράσινο που προσώρας μένουν στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις, αλλά και οι 20.000 μαθητές που μένουν δίχως τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση καθώς με το πολυνομοσχέδιο απολύονται οι καθηγητές τους, όπως επίσης τον αφορά το κλείσιμο τριών νοσοκομείων του κέντρου (Πολυκλινική στην Πειραιώς, Παμμακάριστος, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων) το προσωπικό των οποίων επίσης κινδυνεύει άμεσα. Κάλεσε σε αγώνα για όλα αυτά τα ζητήματα.

Κατήγγειλε τη λογική της ΚΕΔΕ, της δημοτικής αρχής Αθήνας και άλλων παρατάξεων που χρόνια τώρα έβαλαν στην πράξη πλάτη στις περικοπές των πόρων των ΟΤΑ, τις απολύσεις, κι ακόμα και τώρα μιλούν για «αξιολόγηση» προσωπικού αποδεχόμενοι στην ουσία απολύσεις ή περιορίζουν τις «ενστάσεις» τους στο να γίνουν από άλλες υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Προειδοποίησε ότι οι απολύσεις αυτές φέρνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα απολύσεις και σε άλλους κλάδους και υπηρεσίες, και την ιδιωτικοποίηση, το μπάσιμο ιδιωτών σε μια σειρά τομείς όπως η ελεγχόμενη στάθμευση, η καθαριότητα, η αποκομιδή απορριμμάτων, η φύλαξη των σχολείων κλπ.

Κάλεσε τους εργαζόμενους του δήμου, γενικά τους εργαζόμενους και το λαό της Αθήνας σε γενικευμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ, σε καθολική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Τρίτης ως ένα πρώτο βήμα γενικευμένης αντίδρασης του λαού στα νέα αντεργατικά μέτρα, κόντρα και σε λογικές που σκόπιμα καλλιεργούνται και εντός του συνδικαλιστικού κινήματος το πρόβλημα να μετατεθεί αλλού, οι συνέπειες να μετατοπιστούν, να απολυθούν άλλοι...

Στο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησαν και εκπρόσωποι των υπό απόλυση εργαζομένων του δήμου εκφράζοντας την αγωνία τους για το αύριο, ζητώντας διασφάλιση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Από πλευράς δημοτικής αρχής (εκλέχτηκε με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ) όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ/ΛΑΟΣ) ουσιαστικά προπαγανδίστηκε η συμβολή... των ΟΤΑ τα προηγούμενα χρόνια στην περιλάλητη δημοσιονομική εξυγίανση που στην πράξη έφερε μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 60% στην τριετία 2009-2012, μείωση του προσωπικού του δήμου στα τελευταία 2,5 χρόνια από 11.500 σε 8.500 εργαζομένους.

Σημειωτέον ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κατέθεσαν στο ΔΣ ψήφισμα αντίστοιχο με αυτό που υπερψηφίστηκε πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατόπιν πρωτοβουλίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ψήφισμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ζητώντας την άμεση απόσυρσή του, ψήφισμα ενάντια σε όλες τις απολύσεις και τη διάλυση υπηρεσιών.

Δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση (έχοντας και το «λευκό» από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υιοθέτησαν άλλο ψήφισμα που δε θίγει το ζήτημα της απόλυσης των συμβασιούχων του δήμου, στην πράξη αποδέχεται τις απολύσεις ζητώντας απλά να μη γίνονται «οριζόντια», «αυθαίρετα» και «τυφλά», επιμένει για «ενιαίο μέτωπο με όλες τις δημοκρατικές και κοινωνικές δυνάμεις», θέλει «πρωτοβουλία» γι' αυτό του δημάρχου με τα κόμματα του «δημοκρατικού φάσματος». Δηλαδή, να ξεπλυθούν δυνάμεις που χρόνια ολόκληρα μετείχαν στις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, αλλά και σε συμβιβασμένες δημοτικές πλειοψηφίες, δυνάμεις που πήραν και εφάρμοσαν αποφάσεις για χιλιάδες απολύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις(2018-07-25 00:00:00.0)
Επικυρώθηκαν οι απολύσεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο(2017-07-07 00:00:00.0)
Ξανά σε δίκη σέρνεται ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης(2017-04-25 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για παράταση συμβάσεων και δεδουλευμένα(2017-03-07 00:00:00.0)
Αντιδρούν στις απολύσεις(2011-01-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι(1997-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ