Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Νέο σοκ από τον χαμό του Αλεξιάδη

Νέο σοκ στον ελληνικό αθλητισμό λίγο καιρό μόλις μετά τον ξαφνικό θάνατο του πρωταθλητή του Κανόε/Καγιάκ Ανδρέα Κιλιγκαρίδη από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας σε νοσοκομείο στην Πολωνία. Από την ίδια ακριβώς αιτία έφυγε από τη ζωή και ο 26χρονος αθλητής της κωπηλασίας Στρατής Αλεξιάδης. Ο βαλκανιονίκης με την Εθνική ομάδα κωπηλάτης άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο (6/7) στη Νορβηγία, χώρα καταγωγής της μητέρας του, όπου ζούσε μόνιμα τον τελευταίο καιρό.

Στο νοσοκομείο εισήχθη πριν από δέκα μέρες, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ο Αλεξιάδης υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας και το 2009 εγκατέλειψε την κωπηλασία για να αφοσιωθεί στις σπουδές του. Η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας ενημέρωσε για το θάνατό του μέσω σχετικής ανακοίνωσης, όπου εκφράζονται και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Ο Στρατής Αλεξιάδης είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο άτυχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετάσχει και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε τρέξει το 2009.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ