Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Περικοπές και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα

Μετά την κατάργηση των παιδικών κατασκηνώσεων από το ΤΕΑΥΦΕ, «μαχαίρι» και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των φαρμακοϋπαλλήλων

Κινητοποίηση της ΟΕΦΣΕΕ ενάντια στην «ιδιωτικοποίηση» του επικουρικού Ταμείου
Κινητοποίηση της ΟΕΦΣΕΕ ενάντια στην «ιδιωτικοποίηση» του επικουρικού Ταμείου
Συνεχείς είναι πλέον οι περικοπές δικαιωμάτων και παροχών των φαρμακοϋπαλλήλων μετά τη μετατροπή του Επικουρικού τους Ταμείου σε Επαγγελματικό με πρωτεργάτες την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση») και το υπουργείο Εργασίας. Μετά την κατάργηση των παιδικών κατασκηνώσεων, τώρα σειρά έχουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, η διαδοχική ασφάλιση και οι αναγνωρισμένοι χρόνοι προς συνταξιοδότηση.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) στα άρθρα του καταστατικού του ΤΕΑΥΦΕ - ΝΠΙΔ (21 και 26), που καθορίζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και οι συντάξιμοι χρόνοι «δεν υπάρχει αναφορά για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά καθώς και για άλλες περιπτώσεις, ενώ ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης αναγνωρίζεται μόνο η στρατιωτική θητεία και όχι η κύηση, η λοχεία, η ανεργία κ.ά. που ίσχυαν μέχρι την 1/3/2013, όταν το Ταμείο ήταν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Επιπλέον η διαδοχική ασφάλιση με τα ΝΠΔΔ είναι σε εκκρεμότητα».

Εξάλλου, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Εργασίας, «το ΤΕΑΥΦΕ - ΝΠΙΔ είναι από την 1/3/2013 Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης και διέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την επαγγελματική ασφάλιση (Ν. 3029/2002) και όχι από αυτό που αφορά τους οργανισμούς της Κοινωνικής Ασφάλισης (Ν. 3996/2011)».

«Αυτό σημαίνει ότι στο ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ, ούτε οι εργοδοτικές εισφορές εξασφαλίζονται με τον τρόπο που εξασφαλίζονται στην Κοινωνική Ασφάλιση, ούτε η συνταξιοδότηση θα γίνεται με τους όρους της Κοινωνικής Ασφάλισης που ίσχυαν πριν, όταν το ταμείο ήταν ΝΠΔΔ. Πολλοί συνάδελφοί μας ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ, αφού δεν θα πληρούν τις νέες προϋποθέσεις του επαγγελματικού πλέον ταμείου», υπογραμμίζει η ΟΕΦΣΕΕ.

Να θυμίσουμε πως το υπουργείο Εργασίας, μαζί με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και της ΓΣΕΕ μεθόδευσαν τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, πολεμώντας την κλαδική Ομοσπονδία και την πλειοψηφία των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων που αντιτάσσονται σε αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα αυτές οι παρατάξεις που βρίσκονται τώρα στην προσωρινή διοίκηση του Ταμείου «λένε με θράσος ότι οι κατασκηνώσεις των παιδιών είναι "επιβάρυνση" και "κόστος" και προτείνουν να γίνονται τα σωματεία μεσολαβητές ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες των κατασκηνώσεων, για να πετυχαίνουν "καλές εκπτώσεις"».

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί εργαζόμενους και σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση και να γυρίσουν οριστικά την πλάτη σε όσους παραπλανούσαν πως με το Επαγγελματικό Ταμείο «τίποτα δεν άλλαξε», «το Ταμείο επέστρεψε στα χέρια των εργαζόμενων...» κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ