Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Πλήρωσε ακριβά την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας

Κλινικά νεκρός είναι ο ηλεκτρολόγος Θ. Μήτσιος, που τραυματίστηκε βαριά την ώρα της δουλειάς του. Ο 34χρονος εργάτης, που εργαζόταν με δίμηνη σύμβαση στο Δήμο Καλαμπάκας Τρικάλων, στην προσπάθειά του ν' αλλάξει λαμπτήρα σε κολόνα του δικτύου δημοτικού φωτισμού, στην τοπική Κοινότητα Θεόπετρας, έπεσε από τη σκάλα μπροστά στα μάτια συναδέλφου του και της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, με αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος συμβασιούχος εκτελούσε τις συγκεκριμένες εργασίες μαζί με συνάδελφό του και με εξοπλισμό μόνο μια σκάλα. Δεν υπήρχε καν καλαθοφόρο, αλλά ούτε και εξοπλισμός ασφαλείας (ζώνες ή ιμάντες συγκράτησης από τις κολόνες, κράνος)! Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην συναδέλφων του, ο ίδιος μαζί με άλλους εργάτες του δήμου έψαχναν να βρουν μόνοι τους ειδικά πέδιλα ανάβασης και συγκράτησης στις κολόνες, καθώς είχαν απευθυνθεί στο δήμο και δεν τους έδωσαν και σκόπευαν να απευθυνθούν στη ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (παράταξη στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Τρικάλων που στηρίζει το ΠΑΜΕ), καταγγέλλει το καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης που, με πρόσχημα την κάλυψη έκτακτων αναγκών και λόγω της κυβερνητικής απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, έχει εγκαθιδρυθεί στο χώρο των ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι, για το μικρο χρονικό διάστημα που εργάζονται οι προσληφθέντες με δίμηνες, πεντάμηνες, οκτάμηνες συμβάσεις, δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλλει, επίσης:

* Τους αιρετούς εκπροσώπους του νομού, οι οποίοι δε διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και, με τις ενέργειές τους, επιβεβαιώνουν ότι αποτελούν το μακρύ χέρι των αντιδραστικών κυβερνητικών επιλογών.

* Την ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία στο πρόσφατο Συνέδριό της απέκλεισε εκλεγμένους συμβασιούχους και ολόκληρα σωματεία που τους είχαν στη δύναμή τους, με πρόσχημα όρους του αντιδραστικού Καταστατικού της.

* Την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, η οποία στο παραπάνω Συνέδριο συμπορεύτηκε με τις αντιδραστικές επιλογές της ΠΟΕ ΟΤΑ για το διαχωρισμό των εργαζομένων σε μόνιμους και συμβασιούχους.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του Ν. Τρικάλων να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για:

* Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

* Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

* Να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα.

* Καταδίκη της συγκυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

* Να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ