Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέστρεψαν ξανά την προτομή του Π. Κόκκαλη

Ξαναχτύπησαν τα φασιστοειδή, καταστρέφοντας την προτομή του Πέτρου Κόκκαλη που βρίσκεται στη θέση Βέρτενικ στο Γράμμο, στην περιοχή που οργανώθηκε και λειτούργησε το νοσοκομείο του ΔΣΕ. Η προτομή, μετά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τοποθετήθηκε και πάλι, φέτος στις 9 Ιούνη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Αρχικά τοποθετήθηκε στις 5 Οκτώβρη του 2008 σε ειδική εκδήλωση από την ΚΕ του ΚΚΕ. Λίγες μέρες μετά, στις 12 Νοέμβρη 2008 τα φασιστοειδή έκλεψαν την προτομή και βεβήλωσαν το μνημείο. Επανατοποθετήθηκε στις 21 Ιούνη 2009. Το Γενάρη του 2010 ξανά βεβήλωσαν την προτομή, χτυπώντας τη με μονόβολο.

Η νέα πρόκληση των φασιστοειδών, δε στρέφεται μόνο κατά του ΚΚΕ. Προσβάλλει τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καταφέρεται σε βάρος των επιστημόνων που στρατεύτηκαν με το λαϊκό - εργατικό κίνημα και το υπηρέτησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα φασιστοειδή δείχνουν τέτοιο μένος με το συγκεκριμένο μνημείο και με άλλα, που το ΚΚΕ έχει στήσει σε όλη τη χώρα, τιμώντας τους λαϊκούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ