Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Βουλή και Ευρωβουλή το ζήτημα της ΕΡΤ

Αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα στον Ευ. Μεϊμαράκη να γίνει άμεσα συζήτηση. Παρέμβαση του Γ. Τούσσα στο Στρασβούργο

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή που έστειλε χτες στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, ζητά τη διεξαγωγή άμεσα συζήτησης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Οπως έγινε γνωστό χθες, η κυβέρνηση με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου εξέδωσε νέα Πράξη που δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς, ερήμην της Βουλής, να αποφασίζουν την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Αμέσως με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό εκδόθηκε απόφαση με την οποία καταργείται η ΕΡΤ πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και παραδίνοντας τον τομέα της ενημέρωσης στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαία τη διενέργεια άμεσης συζήτησης στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής».

Παρεμβαίνοντας σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για αναδρομική κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί στην κατεύθυνση της κατάργησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Καταλήγοντας τόνισε για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι στο συγκεκριμένο θέμα «δεν χωράνε μισόλογα, διότι αν όντως διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπάρχει θέμα, η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία στη Βουλή εκτός αν στηριχθεί από άλλες πολιτικές δυνάμεις που έσπευσαν να τη στηρίξουν τουλάχιστον έμμεσα».

Στο Ευρωκοινοβούλιο

Την απαράδεκτη απόφαση της συγκυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Χτες τα μεσάνυχτα η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκλεισε τη Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση και τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς, απολύοντας 2.650 εργαζόμενους. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα ενημέρωσης και στις λαϊκές ελευθερίες του λαού μας. Χιλιάδες εργαζόμενοι συρρέουν από χτες το βράδυ στο ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο και με αποφάσεις των σωματείων τους προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις».

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της Ιρλανδικής Προεδρίας Γκρ. Λουσίντα, τον Μ. Μπαρόζο και τον Μ. Σουλτς ζήτησε να τοποθετηθούν απέναντι στην απαράδεκτη απόφαση της ελληνικής συγκυβέρνησης και το αίτημα των εργαζομένων για την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο επίτροπος Ο. Ρεν δήλωσε ότι «η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι της ελληνικής κυβέρνησης» και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αμφισβητεί τις αποφάσεις της για τους κρατικούς φορείς, εκθέτοντας ευρωβουλευτές των σοσιαλδημοκρατών (ΠΑΣΟΚ) και των Οικολόγων - Πράσινων, που με χυδαίο τρόπο επιχείρησαν να καλύψουν την επαίσχυντη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ