Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Ανησυχία για την υγεία του Μαντέλα

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλευόταν χτες για τέταρτη μέρα σε νοσοκομείο της Πρετόρια ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και ηγέτης του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), Νέλσον Μαντέλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νυν προέδρου της χώρας Τζέικομπ Ζούμα, η ομάδα θεράποντων ιατρών του πρώην προέδρου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πνευμονικής λοίμωξης που τον ταλαιπωρεί και την τελική βελτίωση της υγείας του.

Είναι η τρίτη φορά που ο Μαντέλα μεταφέρεται σε νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, προκαλώντας το ενδιαφέρον και την ανησυχία του νοτιοαφρικανικού λαού, που τον αντιμετωπίζει ως ζωντανό σύμβολο του αγώνα κατά του πρώην στυγνού ρατσιστικού καθεστώτος, Απαρτχάιντ.

Ως γνωστόν, ο Νέλσον Μαντέλα ηγήθηκε επί δεκαετίες του αγώνα για τον τερματισμό του Απαρτχάιντ με τίμημα την ελευθερία του, παραμένοντας φυλακισμένος για 27 ολόκληρα χρόνια στις φυλακές του νησιού Ρόμπεν. Εξελέγη πρόεδρος το 1994 στις πρώτες ελεύθερες, πολυφυλετικές, πολυκομματικές εκλογές μετά το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ και παρέμεινε στο ύπατο αξίωμα της Νότιας Αφρικής ως το 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ