Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεφοδιασμός αμερικανικών υποβρυχίων στη Σούδα

Δύο, τουλάχιστον, πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ ανεφοδιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στην αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Πρόκειται για το «USS Florida» και το «USS Georgia», που έφθασαν στη βάση με διαφορά λίγων ημερών.

Τα δύο υποβρύχια βρίσκονται στη Μεσόγειο «για επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας» και «για ενίσχυση των προσπαθειών συνεργασίας στην περιοχή ευθύνης του 6ου Αμερικανικού Στόλου», σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται τα δημοσιεύματα. Επίσης, τις τελευταίες μέρες φέρεται να επισκέφθηκε τη Σούδα για ανεφοδιασμό το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Barry» στο πλαίσιο της ίδιας αποστολής.

Στις αρχές Μάη αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα για την παραχώρηση περισσότερου χώρου στη βάση της Σούδας για τη στάθμευση μαχητικών αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί ζήτησαν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για να σταθμεύσουν στη Σούδα 20 μαχητικά αεροσκάφη, 6 αεροπλάνα τύπου «KC - 135», ικανά για ανεφοδιασμό μαχητικών στον αέρα και 10 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Η αναβαθμισμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και η κινητικότητα στη βάση της Σούδας συνδέονται με τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα με την κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ